Jag är inte tomten

I'm not santa
Bok av Jonathan Allen
Lilla Uggla är tillbaka!En oemotståndlig jul- och godnattsaga att läsa, bli överraskad av och känna igen sig i. Lilla Uggla beger sig den här gången ut i skogen dagen före julafton. Pulsande i snön möter han Lilla Hare som kallar honom jultomten. Ugglis blir förnärmad. Han är ingen tomte. När haren gråter och verkar otröstlig går Lilla Uggla mot sin vilja till slut med på att vara jultomten. Hur det kan kännas att bli kallad för något man inte vill vara har nog de flesta barn råkat ut för och kan här identifiera sig med med Lilla Uggla. En charmig uppföljare till "Jag är inte söt" och "Jag är inte rädd", som tar små barns känslor på fullaste allvar. Jonathan Allen har skapat många underbara bilderböcker för barn. Han har gjort internationell succé med sin slagfärdighet, sina träffsäkra bilder och sin barnnära känsla för humor. Jonathan lever ett lugnt och lyckligt liv i en by i South Cambridgeshire tillsammans med sin fru, sina två barn, en hund, en katt, två marsvin, flera gitarrer och tre datorer.
Att bli tagen för någon man inte är vs att bli tagen för någon man är… Vilket är värst? I detta här fallet är det till slut svårt att veta Vem man är??

Vi får träffa Lilla Ugglan som har varit ute i och åkt kälke. Men på vägen hem träffar han på Lillan Haren och det uppstår en situationen som till slut blir så rörig att ingen vet vem som är vem… Och är någon av dem Egentligen Tomten?

En söt illustrerad barnbok i tomteskrud…