Kriminalserien om David Weber, #3

Intrång

Bok av Ulla Bolinder
Detta är en fiktiv spänningsroman som är skriven som det sker i verkligheten. För att utreda ett brott och hitta en mördare, sker det alltid med intervjuer av polisens förhörsledare. Han/hon ställer frågor till den mördades anhöriga, vänner, grannar, misstänkta och vittnen med flera och på så sätt hoppas de hitta den skyldiga.
En man hittas svårt skadad i sitt eget hem och avlider på sjukhuset av sina skador. Mannen blir identifierad som 40-årige Roine Palm. Det blir polisen som börjar utreda vad som hänt, genom intervjuer med olika individer som på något sätt kan vara inblandade. Till exempel anhöriga, grannar, misstänkta, vittnen med flera.

Polisen börjar först att leta i Palms förflutna, och den som först blir misstänkt är en av hans bästa vänner, Tommy Ahlsén. De var suparkompisar och samma kväll som misshandeln skedde hade de besökt krogen. Efter besöket följde Tommy med Roine hem. Ett vittne säger sig ha sett att Tommy stått utanför Roines hus senare på kvällen. Tommy säger att det stämmer men att han absolut inte mördat honom…!

I och med att polisen gräver mer i Roine Palms förflutna, upptäcker de att han begått övergrepp på små pojkar. Något som varit en hemlighet innan. Nu blir det flera som nog varit intresserade av att mörda Palm, och det blir även svårare för polisen att kunna lösa mordet fort. Finns mördaren kanske bland någon som Palm begått övergrepp på?

Polisen gör intervjuer med flera olika vittnen och till sist blir en person häktad. Även om personen nekar hela tiden, känner sig polisen sig säkra på att de hittat mördaren…
Ulla Bolinders spänningsromaner är alltid skrivna på ett realistiskt sätt. Polisen tar hand om utredningen av brottet som skett och här är det intervjuer som gäller. En förhörsledare intervjuar olika personer som kan föra polisen närmare i utredningen, precis som i verkliga livet. Det är därför jag tycker om hennes böcker.