Fristad

Bok av Anna E Wahlgren
Två år sedan överfallet. Med stängsel och larm har rättspsykiatern Louise barrikaderat sig i sitt stora hus på landet. Hon har sökt en fristad, men känner sig inte det minsta trygg. Särskilt inte sedan mannen som knivskar henne svårt har släppts fri. Hon väntar och vakar. När små paket börjar dyka upp i brevlådan är hon säker på att han spelar ett spel, leker med henne. Så hittas hennes älskade hund död på gården. Kan det verkligen vara en olycka? Hoten och faran visar sig komma från ett håll hon aldrig hade kunnat ana. Anna E Wahlgrens tredje bok "Fristad" är en raffinerad psykologisk spänningsroman med oväntade vändningar.
Det här var en bok som växer av att läsas i ett svep! Passar perfekt under några dagars ledighet, uppkrupen i sin favoritfåtölj med en kopp te och nått gott snacks (rekommenderar Estrellas Superbågar!) och sen bara: DJUPDYK in i den krypande skräcken, klaustrofobin och rädslan i att veta att snart, snart, snart sker det något otäckt.

När boken börjar är det snart tre år sedan Louise Asp utsattes för ett brutalt knivdåd och lämnades att dö i sitt ensligt belagda hus. Hennes förövare har släppts på fri fot sedan några månader och Louise vet att han kommer söka upp henne igen för att avsluta det han påbörjat. Och när det börjar dyka upp märkliga paket i hennes postlåda utan avsändare, förstår hon att han är tillbaka. Hon inser att det bara finns en sak för henne att göra när rättssystemet sviker: hon måste själv göra sig beredd för när han dyker upp, och slå tillbaka.

Jag trodde jag hade lösningen klar för mig, men när sidorna börjar rinna ut och uppgörelsen närmar sig inser jag att jag tvivlar och börjar fundera... kan det verkligen vara så som jag har tänkt? Nu visade det sig att jag HADE rätt (hehe NO BRAG no brag men jorå) men oavsett: att tvivlet kom krypande och jag började fundera i femton andra tänkbara banor tycker jag förtjänar sina stjärnor. Det är inte lätt att överraska med den här typen av litteratur men Wahlgren lyckas och jag är bortkollrad och osäker på vad som kommer att ske. Jag älskar den känslan! Jag vill så gärna bli lurad och bortkollrad och tagen med storm!

Jag rekommenderar den till alla som är sugna på högt tempo, lagomt många karaktärer, oväntade hemligheter och snabba vändningar! Passar perfekt att läsas nu i påsk!
Vann denna boken och kastade mig över den o började läsa direkt. Spännande direkt och Anna kan konsten att trollbinda sina läsare. En lysande författare och bok. Rekommenderas varmt