Fällan

The Trap
Bok av Melanie Raabe
»Ovanlig, djupt psykologisk deckare med häftig intrig. Jag gillar den!« Betyg: 4 av 5 - Magnus Utvik, Gomorron, SVT EN TILLBAKADRAGEN FÖRFATTARE GILLRAR DEN PERFEKTA FÄLLAN FÖR SIN SYSTERS MÖRDARE... MEN ÄR DET RÄTT MAN? Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen författare. För tolv år sedan blev hennes syster Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV. Mannen är numera en känd journalist, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon riktar mordanklagelser mot honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny roman. En thriller omen kvinna som blir mördad - där gärningsmannen kommer undan. När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Och intervjuaren är den enda person som vet mer om fallet än hon gör, som vet vad som faktiskt hände den där natten... MELANIE RAABE är en tysk författare och journalist. Hennes debutroman Fällan [Die Falle] vann Stuttgarter Krimipris i kategorin Årets bästa kriminaldebut, har översatts till ett stort antal språk och blivit en storsäljare världen över. Filmrättigheterna har sålts till produktionsbolaget TriStar Pictures, och den kommande storfilmen kommer att produceras av Elizabeth Cantillon (Concussion) och Josh Bratman (The Sitter).   »En klaustrofobisk berättelse som har flera överraskande vändningar.« Per Åhlin, Dalarnas Tidningar »Innovativ debut. I likhet med filmerna Room och Fönstret åt gården, med huvudkaraktärer oförmögna att lämna bostaden, blir även omvärlden i Fälllan en omtumlande och närmast surrealistisk föreställning.« Thomas Jonsson, BTJ »Melanie Raabe håller sin läsare på halster! Det är ett annorlunda upplägg för en thriller, men blir emellanåt så där olidligt spännande som jag älskar!« Fru E:s böcker »En originell idé där man till slut vare sig vet ut eller in efter alla vändningar.« Läsa & Lyssna »Oemotståndlig thriller.« ELLE »En sensation.« Die Welt
Den kända författaren Lindas syster blev mördad för 12 år sedan. Mördaren är fortfarande på fri fot trots att Linda dök upp precis efter mordet och såg honom.

Inte långt efter det väljer Linda att isolera sig, tillsammans med sin hund Bukowski, i ett hus. Hon har inte varit utanför dörren sedan hon flyttade in.

En dag ser hon plötsligt mördaren på TV. Han är reporter och hon känner igen honom direkt, trots att det gått 12 år, eftersom hon drömt mardrömmar om honom i stort sett varje natt sedan mordet.

Hur ska hon kunna få honom dömd? Kanske hon till slut kan få svar på varför systern mördades?

Hon ska göra det hon är bäst på. Hon ska skriva en kriminalroman om mordet. Hon ska göra det så att mördaren omedelbart känner igen sig och sen ska hon bjuda in honom till sitt hem för en intervju och då ska han erkänna och förklara.

Är det rätt man? Spelar Lindas hjärnspöken och vanföreställningar henne ett spratt?

Hon måste få veta och börjar förbereda sig.

En annorlunda, psykologisk triller där man får läsa delar av Lindas bok parallellt med huvudstoryn.