Mums för minigourmeter och matgladisar

Bok av Edward Blom och Gunilla Kinn
Riktig mat till bebisar och små barn à la paret Blom och deras vän kocken Henrietta Anefalk. Istället för smaklösa helfabrikat eller tråkiga puréer delar de med sig av sina bästa recept på mat för barn. Mat som mättar, är nyttig och dessutom smakrik. Här finns också intressant fakta och spännande anekdoter.
Allas vår matfantast Edward Blom har här tillsammans med sin fru och en vän skapat en matbok för barn och barnfamiljer. Nu kanske man mer tänker på överdåd, konstiga ingredienser och ett stort intag av alkohol när man tänker på Edwards Bloms mat, men nej, det är inte det han serverar till barnen. Här är det mer rejäl husmanskost, men också enkla mellanmål och snabba luncher som passar bebisar och småbarn.

Tanken är att barnmat inte ska vara mjäkig. Det ska vara smak på maten, även om man är bebis och äter puré. Många av rätterna är dessutom klassiska svenska rätter men omgjorda för att passa barn bättre. Författarna bjuder på tips, fakta och anekdoter - och också på en hel del skratt. För allt är inte allvar, det måste rymmas humor i matlagningen.

För herr och fru Blom är det viktigt att maten är nyttig och med nyttig menar de rejäl och sockerfri. Här finns därför också tips på efterrätter och annat gott som inte innehåller en massa vitt socker.