Million Dollar Baby

Film från 2004 regisserad av Clint Eastwood
5 Stjärnor av 5 möjliga för denna gripande film av Clint Eastwood.

Frankie är en boxare som tränar upp gamla skadade boxare så att de kan komma tillbaka in i ringen och ut på tävlingar igen. Han talar alltid om vikten av att skydda sig själv till varje pris.
Han driver den nedgångna träningslokalen tillsammans med sin kompis Eddie och tillsammans har de ett historiskt förflutet som Clint känner en stor skuld för.
Men en dag kommer den fattiga Maggie in till lokalen och har en sin inställning på att bli en framgångsrik boxare och ber därför Clint om att bli hennes tränare.
Clint själv vägrar dels för att hon är en kvinna och för att hon är för gammal. Men Maggie vägrar att ge upp och lyckas till sist övertala honom att bli hennes tränare och en karriär tar snabbt sin fart men får också en händelse på fall.

Maggie kommer ifrån en fattig familj och har helt sitt liv fått höra att hon är oduglig och att hon är ett white trash. Hon vänder det negativa och är istället fokuserad på sin träning, lär sig snabbt och blir inom kort en mycket omtalad person inom boxning.

Filmen är otroligt bra på många sätt. Dels att den tar upp en kvinnas roll inom kampsporten men också om att man aldrig ska ge upp för det man tror på. Handlingen i filmen är bra men den kan uppfattas som långtråkig till en början men man kommer snabbt in i den.
Den är gripande och lämnar inte ett öga torrt när eftertexterna rullar.