Leenden

Bok av Göran Everdahl och Per Naroskin
Boken handlar om leenden och utreder leendet ur alla synvinklar, både vetenskapliga och kulturhistoriska, och besvarar en mängd frågor kring fenomenet att le. Leendet är oumbärligt i sociala sammanhang, men hur ska vi tolka alla olika varianter och veta vilka leenden som är äkta eller falska? En bok som garanterat får dig att le!.
En enkel, rolig, annorlunda "vetenskaplig" bok om leenden, om dess historia, anatomi och framförallt dess kulturhistoria och hur olika leenden uppfattas och bemöts. Det är extra roligt att följa leendets språk; gåtfulla leendet (Mona Lisa), artiga leendet (när man egentligen inte är så intresserad), skurkleendet (JR), varggrinet (Jack Nicholson), flygvärdinneleendet, det politiska leendet... det finns många fler olika slags leenden som jag inte tänkt på innan.
Man får också lära sig hur och när smileyn uppfanns och blev populär. Dessutom extra information och roliga detaljer som att Tom Cruises Top Gun-grin var förebilden till Disneys Aladdin.
En perfekt bok att ge bort när man inte vet vad personen läser, jag tror alla kan finna denna bok intressant, ur en eller flera synvinklar.