Nytt från Bildningsakuten

Göran Everdahl
Den omåttligt populära kolumnen "Bildningsakuten" från Icakuriren finns nu i bokform. Författaren hjälper läsaren att bli mer allmänbildad genom att på ett enkelt sätt presentera fakta inom en rad olika områden. Här finns information om sådant som många känner att de borde veta inom ämnena kulturhistoria, politik, musik och mycket mer.
Denna bok är väldigt kul och intressant på samma gång. Kan man verkligen bli expert på 5 minuter? Enligt författaren Göran Everdahl är det möjligt tack vare denna bok. Även om jag inte skulle påstå att man blir expert på något efter att ha läst denna bok, så måste jag medge att den är riktigt underhållande och kul.

Läsaren får kunskap om en rad skilda områden. Här finns alltifrån Kierkegaard och Charles Dickens till Gustav III och Napoleon. De olika ämnena varierar och inkluderar konst, historia, litteratur, religion, arkitektur, teknik och mycket mer. Den syftar till att ge läsaren koll på en rad olika ämnen. Dessa ämnen är sådana som folk anser att man bör ha koll på. Perfekt för den som gillar fakta om olika saker och vill briljera på festen.

Boken baseras på kolumnen i Icakuriren med samma namn. Det är författaren som skrivit kolumnen i cirka 10 år och nu skapar han en bok av faktan som han levererat till läsarna. Detta är en perfekt presentbok eller en bok att ha att bläddra i lite då och då. Den passar för alla som vill känna sig lite mer allmänbildande.