Jag är den som skall komma

Bok av Johanna Nilsson
Jag är trettiotvå och ett halvt år och har burit tre barn under mitt hjärta. Ett av dem leker med änglarna, de andra två sitter i besöksrummet och försöker tänka ut hur de ska kunna befria mig. Det har gått ett år sedan Lilja kröp in i mig och började växa. Det var flera månader kvar fram till födelsen när hon lösgjorde sig. Jag låg på badrumsgolvet och gick sönder, pojkarna var hemma och hörde allt, sedan kom John, och han dog lite grann där han satt med mitt huvud i sina händer och skakade av gråt. Lilja lämnade kvar såren i händer och fötter och runt hjässan, det blöder ur dem varje dag, som en påminnelse om hennes offer och mitt uppdrag.Har Bernice blivit galen av sorg efter missfallet? Eller är hon Messias som ska frälsa världen och väcka sitt förlorade barn till liv? Jag är den som skall komma är en vacker och tänkvärd roman om en psykotisk kvinna som hävdar att hon är den återuppståndna frälsaren. Johanna Nilsson leker med tanken hur Jesus skulle ha agerat och bemötts i dag.Mentalvårdaren Sami filmar Bernices predikningar och lägger ut dem på Youtube. Han säger att ryktet om henne sprids som en löpeld över världen. Bernice ser honom som sin lärjunge och blundar för att han ibland råkar röra vid henne på olämpliga ställen. När de rymmer tillsammans från sjukhuset blir deras relation alltmer destruktiv, och frågan är hur Bernice någonsin ska kunna hitta tillbaka till sig själv och sin familj.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jag är den som skall kommaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137137827
Jag är den som skall kommaSvenska - E-bok
ISBN: 9789137139906
I Johanna Nilssons roman "Jag är den som skall komma" får man bekanta sig med Bernice Carlson - en kvinna som är övertygad om att hon är den nya Messias.

Det var fascinerande att följa Bernices resa och hennes otaliga försök att övertyga omgivningen om vem hon är. Förvisso irriterade jag mig emellanåt på att hon var så blind och "dum" för omgivningen, men trots det kunde jag inte låta bli att tycka synd om henne och allt hon utsattes för.

"Jag är den som skall komma" är intressant på så många olika sätt, samtidigt som den är lättläst. Johanna Nilsson har på ett bra sätt lyckats få till en komplex huvudperson och emellanåt höll Brnice nästan på att övertyga mig om att det hon sade var sant - fastän jag själv inte är troende.

Jag läser gärna fler av Johanna Nilssons böcker.