Kaffe med rån

The Little Old Lady Who Broke All the Rules
Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.
En rolig bok där en får följa ett gäng pensionärer som är missnöjda med sitt äldreboende. De tror det är bättre i fängelse än på boendet. De planerar därför och genomför en kupp mot Nationalmuseum där de ska ta en Monet och en Renoir. Den lyckas, men det händer mycket efteråt som de inte tänkt på. En klart läsvärd bok.
En rolig berättelse som skildrar mål och drömmar. På äldre dagar bestämmer sig ett gäng pensionärer för att begå brott för att åka fast och därmed få en ny tillvaro. Något som är bättre än äldreboendet. Det är en resa som bjuder på många skratt och jag rekommenderar den starkt.
Mysig bok om ett härligt gäng pensionärer som bjuder på många skratt och tokigheter. Man är aldrig för gammal för att prova något nytt ;)
Världens mysigaste bok, skrattade och myste mig igenom den. Boken handlar om pensionärsligan, som tröttnat på standarden på sitt äldreboende och bestämmer sig för att bli kriminella. De rånar konstmuseum och lever life på grand hotell och på vägen möter de små och stora utmaningar. En jättehärlig bok om kärlek, skratt, bus och vänskap. Samtidigt ett fint budskap om att gamla kan, och att vi måste ta bättre hand om våra äldre. Jag är så glad att det finns fler böcker i den här serien!
Vem vill inte läsa om riktiga badass- människor?! Här hittar vi förfalskare, hälare, bombexperter, rånare och framför allt så är de PENSIONÄRER! De slår ett slag för de fattiga i samhället och de gör det på sitt sätt. När du väl har läst denna bok, då måste du bara läsa fortsättningen om Pensionärsligan! Så jäkla underbar!
De fem pensionärerna Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta bor på servicehemmet Diamanten och börjar tröttna på servicen där, som bara tycks bli sämre. Maten har blivit dålig, inte ens en bulle eller kaka får de till kaffet längre och ingen möjlighet till motion finns det. Det talas ständigt om besparingar. Efter att ha läst en artikel om hur bra internerna tycks ha det på fängelserna, börjar de fundera på att det kanske skulle vara bättre att hamna där. De skulle kunna utföra ett litet ekonomiskt brott, men tillräckligt stort för att få fängelsestraff. En dag rymmer de med sina rollatorer från Diamanten och tar in på ett lyxhotell, där de börjar planera Pensionärsligans första brott, som sedan som följs av flera både lyckade och misslyckade och som hela tiden förbryllar och gäckar polisen. Boken är lättläst och man får följa med de fem pensionärerna på en både hisnande och smått otrolig brottsturné. Boken får 3/5 i betyg.
Kaffe med rån är en mycket bra och charmig bok. Det är en riktig bladvändare med bra karaktärer. Den är lättläst, rolig och underhållande. Läs den här.
En väldigt underhållande bok som kan kunde sitta och fnissa åt hemma för sig själv. Men även så hade boken ett bra budskap med sig.
Rekommenderas varmt, längtar till att få läsa resterande böcker i serien!