Potensgivarna

Bok av Karin Brunk Holmqvist
Potensgivarna är romanen som lockar till många skratt. Den handlar om systrarna Tilda och Elida Svensson som på ålderns höst bestämmer sig för att starta en postorderfirma i potensökande medel vilket ska finansiera installationen av en vattenklosett. Men det är inte utan moraliska betänkligheter och stor vånda som de stillsamma systrarna drar igång sin verksamhet. Och när det dimper ner en beställning från deras bror Rutger i Örebro blir de oerhört nervösa, ska deras hemlighet nu komma ut. Med värme, ömhet och humor beskriver Karin Brunk Holmqvist möten mellan gammalt och nytt, landsbygd och stad. Karin Brunk Holmqvist är populär krönikör i Radio Kristianstad. Potensgivarna är hennes första roman och har sålts i ca 30 000 ex.
En bok som de äldre känner igen sig i med utedass, utan rinnande vatten och kylan i huset när vedspisen brunnit ut.
Systrarna har en djup vänskap och man ler åt deras vardag och påhittighet.
Som vanligt skriver författaren med en glimt i ögat.
En putslustig berättelse som för tankarna lite till en fars. Men det är också en berättelse om familj, vänskap och kärlek berättad ur ett annat perspektiv än vad jag är van att läsa. Tycker dock att det är lite svårt att veta under vilken tidsepok som boken utspelar sig. Ibland känns den modern och ibland väldigt gammaldags.
Två äldre syskon nära 80 som bor i en liten by i sydöstra skåne. Där lever de ihop i sitt barndoms hem. En dag får de för sig att starta en postorder firma med potensgivande medel. Ja ni läste rätt. Finurliga roliga tanter.. Alltså så varm o härlig o fantastisk rolig bok. Man kan inget annat än bpde skratta o mysa nör man läser. Karin skriver så lättsamt. Det är så underbart att läsa om äldre personer som fortfarande har gnistan i livet. Mycke trevlig bok.
En charmig och humoristisk berättelse om kvinnor och deras jakt på potensmedel.Skratt kan utlovas i mängder.