Angelica Johansson

Användarprofil

Jag ska rädda er alla

Bok av Émilie Frèche
Boken handlar om Eléa som har lämnat sin familj och rest till Syrien för att viga sitt liv åt IS, bara 16 år gammal. I boken får vi följa tre parallella dagböcker, Eléas egen, som från en vanlig tonårings dagbok allt mer börjar handla om manipulation, underkastelse och extremism. Och hennes föräldrars som hanterar det som inträffat på helt olika sätt.

Det är en gripande bok och på många sätt sorglig. Men, med tanke på att det i många länder är ett stort problem med unga som värvas till extremistiska organisationer, också en väldigt viktig bok! Den är skriven för unga vuxna, men jag tycker definitivt att även vi vuxna också ska läsa den.

Vänligheten

Bok av John Ajvide Lindqvist
Det är något av det bästa jag läst på länge. Jag var fast redan ett par sidor in i boken, och aldrig har jag väl dragit ut så mycket på slutet av en bok, ville inte att den skulle ta slut! Karaktärsbeskrivningarna är så bra, de känns nästan tredimensionella. Ett fantastiskt språk som på något sätt får en att känna sig delaktig i boken. Samtidigt som det är en roman med övernaturliga inslag så är det också en samtidsskildring som berör många av de frågor som är aktuella i samhället idag. Det är verkligen en tegelsten på strax över 700 sidor, men låt inte det avskräcka er! Läs! För egen del hade den gärna fått vara ytterligare några hundra sidor.

Potensgivarna

Bok av Karin Brunk Holmqvist
En putslustig berättelse som för tankarna lite till en fars. Men det är också en berättelse om familj, vänskap och kärlek berättad ur ett annat perspektiv än vad jag är van att läsa. Tycker dock att det är lite svårt att veta under vilken tidsepok som boken utspelar sig. Ibland känns den modern och ibland väldigt gammaldags.

Ärlighetsprojektet

Bok av Clare Pooley
Det här är en feelgood-roman med djup. Den påminner en om att allt inte alltid är vad det ser ut att vara. Att alla man möter har ett eget bagage som vi inte vet något om, och att man därför inte ska döma efter det man ser på ytan. En riktigt fin och tänkvärd bok.

De kapabla

Bok av Klas Ekman
Detta är nog en av de mer bisarra böcker jag läst på länge. En historia om vad människor är kapabla till om de ställs inför livsavgörande val. Man kan riktigt känna ångesten mellan sidorna, men samtidigt mitt i allt det hemska så lyckas författaren med att få in en komisk underton emellanåt. Krypande spänning som är svår att lägga ifrån sig. Man bara måste få veta veta som kommer hända här näst.

The Magicians

TV-program från NBCUniversal Television Distribution
Riktigt bra och spännande tv-serie om magins mystiska värld. De goda krafterna står mot de onda och det ligger på en grupp unga, speciellt duktiga magiker att rädda världen och se till att magins källa inte tar slut, och med den all världens magi.

Striden om Dimön

Bok av Mariette Lindstein
Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig återse den före detta sektledaren Franz Oswald som huserar på Dimön. På grund av ett olyckligt sammanträffande så får de en gemensam fiende, ett frireligiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna. Julia börjar skriva om brödraskapet och det dröjer inte länge förrän hon är deras måltavla. Den enda som kan hjälpa henne är någon som vet hur de tänker och som är lika skoningslös som dem. Hon känner bara en sån person, Franz.
Jag har en skräckblandad fascination för sekter. Den här boken liksom de andra i serien är spännande och oförutsägbara. Att författaren själv var medlem i scientologerna i många år bidrar för mig till att boken känns trovärdig på ett skrämmande sätt.

Feber

Bok av Johan Brännström
Obehaglig, trovärdig och brännande aktuell. En riktig bladvändare till deckare om något av det vidrigaste som existerar i vårt samhälle, övergrepp mot kvinnor och barn. Blir både äcklad och förbannad när jag läser boken. Trots att det är en fiktiv berättelse så är det också en påminnelse om att sådant här faktiskt händer på riktigt i samhället och att det finns människor som är så sjuka i huvudet att det knappt går att beskriva.

Det sista livet

Bok av Peter Nyström och Peter Mohlin
Denna bok har det mesta som en deckare behöver, spännande bakgrundshistoria, mörka hemligheter, svartsjuka och snabba vändningar. Extra kul att sen utspelar sig i Karlstad då jag själv bott där i många år.

Tant Gredelins Vintage

Bok av Anna-Lena Stålnacke
Detta är en mysig, humoristisk och hoppingivande feelgood-roman. Boken handlar om vad som är viktigt i livet och vad som betyder något på riktigt. Kul att det också kommer en uppföljare.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.