Sirila gentlemen sökes

Sirila gentlemän sökes
Bok av Karin Brunk Holmqvist
Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende. De bor där i väntan på nya lägenheter eftersom deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun. Pensionärshemmets bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och även oppositionsrådet Kjell får sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem! Med humor och värme skildrar Karin Brunk Holmqvist två vänninor i sina bästa år. Precis som i tidigare läsarsuccéer skriver författaren hjärtevärmande om vad som egentligen händer på det idylliska Österlen.
Alma och Margit är två gamla damer som bor i var sitt hus med trädgårdar. De umgås varje dag och har en djup vänskap. En dag köper kommunen upp deras hus för att dra en väg där de ligger och vännerna får ett tillfälligt boende på äldreboendet i stan. Här får de bo i samma rum och de får tillfälle att lära sig hur man använder en dator.
Under tiden de bor här lägger de in en kontaktannons i tidningen och de upptäcker lite fuffens mellan föreståndarinnan och kommunalpampen. Vad händer sedan?
Mitt förslag är att läsa boken som, liksom alla andra böcker av författaren, är lättläst och rolig. Man ler många gånger åt tokigheter och uttryck. Rekommenderas varmt.
Tänk ett äventyr med två äldre damer, Margit och Alma. Som lägger ut en kontaktannons där de söker en varsin man. En djup och stark vänskap, spänning men framförallt humor. En bok man bir glad av och är lättläst, men välskriven.
Underbar bok som handlar om 2 äldre damer. De bestämmer sig för att sätta in en annons där de söker efter karlar att kunna umgås med. Dom är tuffa o käcka damer med skin på näsan o minst 4 rävar bakom örat.
Karin gör en ikke besviken. Vill man le & skratta då är det hennes böcker man ska läsa. Hon skriver väldigt lättläst & lättsamt men med ett ändå funderande djup. Sen är det ju lite kul att denna boken utspelar sig i Tomelilla bara par km från där jag bor.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Så många svordomar och råa skämt hade aldrig tidigare snirklat runt i grönskan"
Damerna Alma och Margit är två vänner som bor grannar i ett litet område i Tomelilla kommun. Dagarna är inrutade med träffar, kaffe dagligen, trädgårdsarbete och prat. Så kommer katastrofen och de meddelas att deras hus ska lösas in och jämnas med marken för att ge plats år en väg. Alma och Margit får flytta in på ett äldreboende i väntan på pensionärslägenhet men så händer saker som gör att det öppnas nya möjligheter och Alma smider planer...……..En underhållande rolig lättläst bok för hängmattan i sommar.