Kranvridarna

Bok av Karin Brunk Holmqvist
Spjutstorp sörjer sin nedlagda affär och att sista bussen stannar vid årsskiftet. Men ortsbefolkningen tänker inte ge upp, Spjutstorp ska finnas kvar på kartan. Vinklubben Kranvridarnas träffar är månadens höjdpunkt för några kvinnor i byn. Särskilt viktiga blir de för Edit när hennes bror Hjalmar plötsligt börjar ränna ute på nätterna samtidigt som grannen Greta beter sig allt märkligare. Karin Brunk Holmqvist skriver med varm ton om människor i byarna på Österlen och hennes böcker har sålt i mer än en miljon exemplar.
Syskonen Edit och Hjalmar bor tillsammans i ett hus i den lite sömniga byn Spjutstorp. Tillsammans med grannar och vänner försöker dom att rädda byns framtid på olika sätt. Det finns verkligen vilja och styrka hos alla härliga personer i byn
Välkommen till lilla staden spjutstorp på Österlen där edit, wilhem och Greta med flera bor. När staden hotas att utarmas tar kranvridarna - väninnorna som ses en gång i månaden för att prova nya vinsorter- tag I att rädda samhället.
Urmysig och lättsam bok. Läste med ett leende och fick mig flera skratt på vägen.
En härlig och lättläst bok där huvudpersonerna Edit och Hjalmar är två syskon i 60+åldern som bor ihop i sina föräldrars hem. De bor i ett litet samhälle som är nedläggningshotat men innevånarna gör allt de kan för att behålla det som en levande bygd. Den bästa meningen i hela boken har jag anammat till fullo: "Ska vi gå in och köpa något vi inte behöver" säger Edits väninna när de är i Tomelilla. En mycket läsvärd bok med ett oväntat besked från grannen, den lite märkliga Greta.