Låna är silver Råna är Guld

The Little Old Lady Strikes Again!
Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas. Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka. Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvilla på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?
Jag hade sett fram emot den här boken eftersom jag tyckte första boken var så tokig och härlig. Blev lite besviken på denna, tyckte inte det hände något nytt. Jag hade svårt att koncentrera mig för att storyn inte var lika spännande och rolig. Känner inget direkt sug att fortsätta med serien tyvärr. Men ett himla härligt pensionärsgäng!
Mys och humor i en perfekt kombo. Historien är stundvis lite för invecklad, med detaljer kring rånen som jag förstår är nödvändiga för trovärdigheten men som jag inte helt hänger med i. Oavsett är det en underhållande historia. Jag längtar redan till att återvända till gamlingarna i nästa bok. Perfekt ljudbok för vårpromenader.
En fristående fortsättning från första boken om Pensionärligen: Kaffe med rån.

Ligan har tagit sig utomland men saknar Sverige. Väl hemma så köper dem ett hus som senare visar sig vara granne med ett motorcykelgäng.... Kommer deras vägar korsas, tro..?
Inte riktigt lika bra som seriens första bok. Men den är rolig flera gånger om när pensionärsligan utför nya brott.
Låna är silver råna är guld är en fristående fortsättning på kaffe med rån. Om man tyckte om den första är det bara att läsa den här fantastiska boken.
En lättsam och rolig bok. Det var lätt att följa med i handlingen och karaktärerna var riktigt roliga att följa. Det är en fördel att ha läst föregående boken i serien. Men författaren har byggt upp boken så att man kan läsa den ändå och fortfarande hänga med i handlingen.