Angelica Fahlén

Användarprofil

Tio Grisar Nere

Bok av Denise Rudberg
Det här är den tionde boken i serien om Marianne Jidhoff. Det som är bra med hela den här serien är Mariannes starka personlighet. Man kan inte annat än att gill dem.
Den här boken utspelar sig i nutid och 1993. 1993 skedde en skjutning på Riche. Då kom en tjej som arbetade där på en svartklubb undan och hon försvann och skaffade en ny identitet i London. Det sker en ny skjutning i nutid på en restaurang och det visar sig att de båda skjutningarna hänger ihop.
Man får även reda på mer om Mariannes äktenskap. Man får följa henne och hennes man Hans liv 1993 och vad som hände.

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
En lättläst bok som är skriven med ett språk som bara flyter på.
Boken börjar med att man letar efter en flicka som försvunnit efter en fest vid lucia. Polisen leder sökandet och får hjälp av Missing People. Även Hanna som blivit dumpad av sin pojkvän och fått lämna sitt jobb inom polisen i Stockholm hjälper till med letandet. Hon har fått låna sin systers stuga i Åre för att få lite lugn och ro. Hanna får reda på viktig information om fallet med den försvunna flickan och kontaktar polisen. De blir intresserade och erbjuder Hanna en tillfällig tjänst. Hanna bedriver en egen utredning vid sidan om fallet, om systerns städerska, som sedan visar sig hänga ihop med den försvunna flickan.

Timglaset

Bok av Tracy Rees
En bok där man får följa en mor och hennes dotter. Modern få man följa från det att hon var 10 år tills hon är 75. Dotterns liv utspelar sig när hon är 30. En härlig bok med mycket kärlek och vänskap och hur livet kan flätas samman på olika sätt. Den tar även upp den vilsenhet man kan känna i livet och att man måste våga för att vinna. Den tar upp förluster och hur livet påverkas av dem.
Ett kul och trevligt TV-program där fem personer får besöka varandras hem och sedan gissa vem av dem som bor där. Det är väldigt roligt att gissa hemma också och det får hela familjen engagerad. Det är även kul att se hur andra stylar sina hem. Endel gör det på ett sätt så man bara häpnar. Inget hem är det andra likt.

Lovisas val

Bok av Ruth Kvarnström-Jones
En trevlig feel-good bok som handlar om en släktfejd. Man får följa Lovisas gammelfarmor och farmors liv till en början för att förstå vad fejden handlar om. Farmodern är en duktig designer och det är när hon ska designa sin kusins blivande frus brudklänning som fejden fart. Farmoderns företag blir tilltufsat, men farfars konditori går bra och det är det som Lovisa sedan får ärva. Lovisa har ärvt sin farfars handlag för bakning och är duktig på det hon gör. Hennes brylling har dock öppnat ett café nästan bredvid konditoriet och det blir många konflikter. Det uppstår även kärlek så det är en trivsam bok att läsa med en kopp te.

Kalifat

TV-program från Netflix
Kalifat är en tv-serie som visar hur ungdomar kan bli radikaliserade. Den tar även upp de som åkt ner till Syrien och kämpar för IS, men som inser att det är fel. Pervin har åkt ner tillsammans med sin man och deras nyfödda barn. Hon hör sin mans och hans kompisars planer på attentat som ska utföras i Sverige. Hon blir rädd och får kontakt med en tjej som arbetar på SÄPO. Det är en mycket spännande story som tar upp väldigt viktiga samhällsfrågor.

Selektiva Selma

Bok av Josefine Sandblom
En mycket rolig, kärleksfull och insiktsfull bok. Det är ingen bok man kan skumläsa för varje ord är viktig för handlingen.
Den handlar om Selma som är en uttråkad pensionär, hennes man Fridolf som gör allt för Selma och Eva-Lisa som arbetar som undersköterska på Motala lasarett samt deras familjemedlemmar. Deras liv vävs samman på ett snörpligt sätt. Boken ger mig hopp om att alla är värda att älska med och utan svårigheter. Den ger hopp för de som inte faller in i mallen för det normala på ett mycket kärleksfullt sätt.
Selektiva Selma ger mig skratt, tårar och hopp!!
Rekommenderas för den som gillar feelgood

Flickan från tjugotalet

Bok av Sophie Kinsella
En underhållande bok som handlar om Lara. När Lara är på begravning för sin gammelmoster som blev över hundra år får hon kontakt med henne. Gammelmostern heter Sadie och var ung på 1920-talet. Sadie vill inte bli begravd utan ett speciellt halsband och hon ber Lara leta rätt på det. Sadie följer även med Lara i hennes liv och Lara blir tvingad till både det ena och det andra av Sadie. Detta är en mycket rolig och underhållande bok som man inte vill lägga ifrån sig!

Fyrvaktarens dotter

Bok av Hazel Gaynor
En trevlig och lättläst bok. Boken har två huvudkaraktärer Grace och Mathilda. Grace är fyrvaktardotter och om henne utspelar sig boken 1838. Mathildas berättelse utspelar sig hundra år senare 1938. Bådas berättelse vävs samman på ett spännande sätt och man får följa släktbanden. Man får följa Grace liv i fyren som kvinna och vad det innebär att jobba som fyrvaktare. Vi får också följa hennes kärleksliv. Mathilda har blivit gravid utanför äktenskapet och skickas iväg som många blev på den tiden. Vi får följa Mathilda och hur hon forskar om Graces liv.

Kaffe med rån

Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
En rolig bok där en får följa ett gäng pensionärer som är missnöjda med sitt äldreboende. De tror det är bättre i fängelse än på boendet. De planerar därför och genomför en kupp mot Nationalmuseum där de ska ta en Monet och en Renoir. Den lyckas, men det händer mycket efteråt som de inte tänkt på. En klart läsvärd bok.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.