Recensioner av Tove Andersson

Vuxna människor av Marie Aubert

Betyg 3
En otroligt stark och fin kortroman som rör ett så starkt ämne.
man kände sig så inne i historien, dialogerna var så verkliga och karaktärerna likaså. Det kändes nästan som att man kunde ta på situationen och man ville bara kliva in i boken och krama om Ida, huvudpersonen.
Man kunde nästan känna hennes ångest och sorg, så pass stark var den.
Rekommenderar varmt!

Förstfödd av Joni Nykänen Johannes Selåker 

Betyg 3
En mörk och djup spänningsroman, väldigt olik de tidigare spänningsromaner som jag har läst.
Lite ovan att läsa denna typ av deckare men den var bra ändå!

Ödesmark av Stina Jackson 

Betyg 3
En väldigt mörk och speciell bok. Stina Jackson skriver sina böcker på ett så magnifikt sätt så det finns inte, jag tror inte att hennes böcker eller skrivsätt passar för alla men för den som vill ha en spänningsroman med det lilla extra så passar den perfekt.
Tyckte mycket om Ödesmark men jag tyckte nog ändå att Silverväg var lite lite bättre!

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz 

Betyg 4
En anonym brevväxling mellan Malin och Erik, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig för varandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Detta är nog faktiskt den första feelgood boken jag någonsin har läst, jag har aldrig varit så förtjust i genren tidigare och den har inte riktigt tilltalat mig heller.
Sen jag var liten har jag alltid älskat deckare och spännande romaner, feelgood och deckare är ju två genrer som är otroligt olika varandra så jag tror nog att jag har haft lite fördomar om att feelgood skulle vara lite för fjantigt eller för mesigt för mig.
Men herregud vilken bok! Jag började läsa med en tanke om att “nää det här kommer inte hålla”.
Men jag blev verkligen fast efter några sidor, berättelsen är så fantastisk och författaren tar upp ett så viktigt ämne. Ensamhet.
I många stunder i boken kunde jag verkligen känna med båda huvudpersonerna men mestadels med Malin. Jag förstår verkligen känslan där man är så olycklig i en relation och själen skriker efter något annat där du verkligen blir uppskattad och älskad för den du är.
Berättelsen är varm och ärlig, dialogerna så verkliga i sig.
En fantastisk bok som jag rekommenderar egentligen till alla men speciellt för de som tycker om feelgood men ändå vill ha det där lilla extra djupa i sig.

Ser fram emot att läsa nästa fristående bok av författaren, Renoveringsobjekten som även släpptes igår!

Blodlokan av Louise Boije af Gennäs 

Betyg 1
Jag tycker att författaren har gjort bra research och kommit fram till en bra story men alltså nej.. detta var inget för mig överhuvudtaget.
Störde mig på huvudkaraktären otroligt mycket och tycker att det mesta i handlingen var överdrivet och inte så värst verklighetstroget..
Jag kommer att läsa de andra böckerna i serien för att jag fastnade ändå lite med storyn men för mig så har språket en väldigt stor roll så därav bara 1 av 5.

Terapeuten av Helene Flood 

Betyg 3
En spännande bok som man lätt fastnar för, spännande och oväntade intriger.
Läsvärd bok!

Välkommen hit välkommen hem av Josefin Fabricius

Betyg 4
En fantastisk berättelse på 381 sidor där allt man kan tänka sig finns med. Olycklig kärlek, intriger, vänskap, kärleksrelationer och allt vad det innebär att gå från en elev på högstadiet till en elev på gymnasiet.
Karaktärerna och miljöbeskrivningarna är så träffsäkra så det kändes faktiskt som att man var med i boken själv.
Det jag kände som var det finaste med boken var hur nära man kände sig karaktärerna och att igenkänningsfaktor var så pass hög. Det är fint att för en stund kunna spola tillbaka tiden ungefär 5 år och kunna se tillbaka på ens egna högstadietid, även fast jag inte hade världens bästa tid på högstadiet och det var även då som min psykiska ohälsa bröt ut som mest. Men jag tycker att det kan vara bra att kunna se tillbaka på en negativ period i sitt liv ändå för att själv kunna upptäcka hur mycket man har utvecklats och vuxit som person.
Så tack snälla Josefin för en liten throwback för min del.
Men som avslut, en fantastisk bok som jag fick chansen att läsa! En bra bok med ett bra flow helt enkelt.
Längtar efter kommande böcker av författaren!! 4 av 5.

Den du inte ser av Mari Jungstedt 

Betyg 4
Jag har länge velat läsa något av Mari Jungstedt men det har aldrig riktigt blivit av, på den senaste tiden har det blivit en del deckare för min del så passade jag helt enkelt på att läsa första boken i “Anders Knutas” serien när jag ändå hade ett bra läsflow.
Helt ärligt så hade jag lite fördomar om dessa böcker för trodde att de bara skulle vara några dussindeckare som man hade svårt att fastna för.
Men wow säger jag bara! Så himla fel jag hade, den här boken har verkligen allt.
Jag fastnade från första sidan och kunde inte sluta läsa överhuvudtaget.
Språket, händelseförloppet, dialogerna, intrigerna. Ja egentligen allt var verkligen på topp.
Ser fram emot att läsa resterande böcker i serien. Stark 4 av 5

Små eldar överallt av Celeste Ng 

Betyg 3
Först var jag väldigt skeptisk, tyckte den var väldigt seg och det var
svårt att hålla isär alla karaktärer, den var lite svår att förstå.
Men jag märkte att det inte var en bok som man sträckläster utan den behöver verkligen sin tid, tiden att tänka över berättelsen och alla fantastiska personer i boken. Att få möjligheten till att följa varje karaktär och deras bakgrund var väldigt givande och det kom upp mycket olika tankeställningar hos mig.
En bra bok helt enkelt, som är skriven på ett vackert och välutvecklat sätt.
Ser framemot att läsa mer av författaren.