Hobbit, #1

Hobbit: En oväntad resa

The Hobbit: An Unexpected Journey
Film från 2012 regisserad av Peter Jackson
Verkligen en av mina favoritfilmer! Lika bra som alla andra filmer i hobbit och sagan om ringen, och en fantastisk film på en fantastisk bok. Rekommenderas stort!
En väldigt trevlig film. Jag tycker den är väldigt bra gjord och bra musik. Gillar även skådespelarna mycket, en av mina favoritfilmer.
Ojoj va fantastisk denna är. Så fin miljö den utspelar sig i och skådespelarna är ännu bättre, älskade den från första stund.
Har man tidigare sett Sagan om ringen i regi av Peter Jackson så kan man lugnt säga att har åter tar oss tillbaka till "middle-earth" på en allvarlig men visuellt fantastiskt äventyr. Den har inte samma känsla av allvar och mörker som i Sagan om ringen, utan bjuder mer på humor, mer färgsprakande scener och mer action. Enda nackdelen jag kommer att tänka på, (eftersom att man mer eller mindre jämför den med sagan om ringen) , är att scenerna är lite utspridda och inte alltid hänger ihop vilket gör att det tar tid för själva storyn att bli berättad men samtidigt är alla karaktärernas flashbacks och tillbakablickar spännande. Det var så länge sedan jag läste boken, så jag är inte säker på vad som faktiskt har ändrats eller är nytt. Jag blir trollbunden, den uppfyller alla mina magi- och fantasybehov med Gandalf, Bilbo Bagger, Legolas, Gollum, Torin mm. Om än ologiskt och omoraliskt, kanske det är just detta som förklarar det faktum att boken tidigare förbjudits av vissa folkgrupper på grund av dess trollkonst. Jackson har tagit en redan fantastisk men relativt smal barnbok och sträckt ut den ännu mer med sina majestätiska scener och fetisch för detalj.
Ett mästerverk till bok har blivit en filmserie på tre filmer och du kommer att känna igen dig men undra har jag glömt bort det ur boken? Svaret är NEJ dom har lagt till massor i filmen och de blir spännande men själv tycker jag boken är bäst men Filmen underhållande pampigt snyggt och lättsam underhållande.
En av mina favoritfilmer! Fantastisk film om man tycker om sagan om ringen sen innan :)
Hobbit är en film för alla känns det som, sagan om ringen kanske blir lite för mycket men hobbit är lite lättare att kolla på