Detektivmysteriet

Bok av Martin Widmark
En ny detektiv i stan! Böckerna om LasseMajas detektivbyrå är Sveriges mest sålda barnböcker och har en unik ställning i barnboksverige. Men i denna bok får Lasse och Maja för första gången en utmanare ... När en värdefull tavla stjäls från Vallebys museum dyker stjärndetektiven Torkel Nööt upp från ingenstans. Han verkar veta allt om Vallebyborna och hans detektivkunskaper verkar till och med vassare än Lasse och Majas! Snart har Torkel Nööt pekat ut taveltjuven och dessutom blivit allas favorit. Till och med polismästaren låter sig övertygas av hans självsäkra framfart och arresterar muttrande den utpekade. De enda som inte låter sig tjusas är Lasse och Maja. Är de bara avundsjuka, eller är det något skumt med stjärndetektiven? Varför är han så insatt i Vallebybornas liv? Och hur kan han lösa fallet i en sådan raketfart? Allt verkar ju gå som på räls ... "Detektivmysteriet" är del tjugonio i serien om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis.
4 utgåvor
Välj utgåva
DetektivmysterietSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178038114
DetektivmysterietSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179755911
DetektivmysterietSvenska - Okänt
ISBN: 9789179752873
DetektivmysterietSvenska - Okänt
ISBN: 9789179753436
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
BookBeat (Pris/månad)
149 kr fri frakt
Tänk att Widmark lyckas komma på fler mysterier!
Denna gång har Lasse och Maja en konkurrent, Torkel Nööt som anses vara en stjärndetektiv. Men Lasse och Maja är skeptiska, vem är han och varför ser han ut som en b-kopia av Sherlock Holmes med sin pippa?

Detta mysterium är lite för tråkig i min smak, men såklart är det svårt att komma på fler mysterier med tiden, det är ju ändå del 29 av serien.