Vill du bli min vän?

Bok av Marina Brovinger
Hej, jag heter Stråla! Vad heter du? Jag skulle så gärna vilja lära känna dig, vill du bli min vän? När du läser den här boken får du veta mer om mig; hur gammal jag är, var jag bor, vad jag tycker om att göra och vad jag inte tycker om att göra. Och så berättar jag om vad som gör mig glad, arg, ledsen och rädd. Vad spännande det vore att höra mer om dig! Kom så lär vi känna varandra! Vill du bli min vän? är en barnbok som handlar om känslor. Här ges det tillfälle för barnet att fundera, känna efter och sätta ord på känslorna glad, arg, ledsen och rädd. Genom att lära känna Stråla och svara på frågor om sig själv blir barnet sedd och bekräftad samtidigt som barnet på ett lekfullt sätt får prata om sina känslor.
2 utgåvor
Välj utgåva
Vill du bli min vän?Svenska - Inbunden
ISBN: 9789178851492
Vill du bli min vän?Svenska - E-bok
ISBN: 9789178851652
En perfekt bok som öppnar upp för samtal med sitt barn. Boken ger den vuxne en chans att ta reda på hur barnet mår, hur den upplever situationer och får barnet att känna sig sedd/hörd. Jag tycker boken är klockren. Grymt bra innehåll (pedagogisk) och fina färger och illustrationer.
”Vill du bli min vän” skriven av Marina Brovinger och illustrerad av Gabrielle Nilsson är en bok som lockar till läsning!

I boken träffar vi den härliga figuren Stråla. Stråla berättar lite om sig själv, men vill hela tiden interagera med barnen/läsaren, vilket gör att barnen hela tiden har fokus på boken och vad som sker där.

Barnen får komma i kontakt med sina känslor, identifiera dem och även sätta ord på dem. Genom att få göra just det, stärks också barnens självkänsla. De får berätta vad de tycker, tänker och känner.

”Vill du bli min vän” är en fin bok om känslor och om vänskap, om delaktighet och allas lika värde!

Boken fick allra högsta betyg av barnen då de genast ville att jag skulle läsa den igen.

Det är väldigt fina illustrationer i boken, som på ett fint sätt avspeglar all känslor vi har inom oss.