Den vita kattens längtan

Bok av Sofia Sivertsdotter
En finstämd berättelse om känslan av förlust och betydelsen av en vän. "Det bästa sättet att bli vän med någon är att ställa frågor", har den lilla vita kattens mamma sagt. Att förlora någon gör ont, men med hjälp av skogens djur förbereder katten en koja till sig och vännen som han hoppas på att få. Men ska katten våga ställa frågor till rävarna för att lära sig mer om vänskap? Och hur länge måste han vänta innan han får sin egen vän? Så förfärligt svårt borde det väl inte vara att slippa vara ensam?
Nu har jag läst: Den vita kattens längtan, av min favoritförfattare och idol Sofia Sivertsdotter. Boken innehåller en vacker historia om stora och viktiga ämnen så som sorg och längtan, vänskap och ensamhet. På baksidan står det: ""Det bästa sättet att bli vän med någon är att ställa en fråga", Har den lilla vita kattens mamma sagt. Att förlora någon gör ont, men med hjälp av skogens djur förbereder katten en koja till dig och vännen som han hoppas på att få. Men ska katten våga ställa frågor till rävarna för att lära sig mer om vänskap? Och hur länge måste han vänta innan han får sin egen vän? Så förfärligt svårt borde det väl intr vara att slippa vara så ensam?'
Boken riktar sig till barn i 3-6 årsåldern. Jag är inte så ung, men jag kan med stor entusiasm säga att jag kommer köpa denna bok och ge bort till alla mina vänner som har barn. Helt klart en läsvärd bok som jag själv önskade att jag ägde när jag var liten. En stor rekommendation för fritidshemmen att köpa in.