Baka

Bok av Annakarin Nyberg och Clara Lidström
Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör det själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och/eller odla. Böckerna är skrivna för barn, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Med lekfulla illustrationer och tydliga instruktioner är det omöjligt att inte smittas av skaparglädjen. Cajsa Wargs devis "Man tager vad man haver" genomsyrar böckerna, vars ledord är kreativitet och återbruk. Det ska inte krävas dyr och avancerad utrustning för att baka eller bygga enligt recept eller ritningar, inte heller krävs det en stor tomt för att odla. Baka är den första boken som släpps i serien. Den innehåller 10 lätta recept såsom chokladbollar, snabba krispkakor och finfina blåbärsmuffins. Allt lekfullt illustrerat, steg för steg, av Katy Kimbell och Li Söderberg. Läs mer om boken och se fler instruktionsfilmer här >>
2 utgåvor
Välj utgåva
Baka : steg för stegSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129689525
Baka : Steg för stegSvenska - E-bok
ISBN: 9789129694895
En rolig detalj i boken är de små informationsmolnen i boken där vi få lära oss mer om olika saker så som att bruna höns lägger bruna ägg. Det finns fler intressanta moln där man kan lära sig lite rolig fakta att briljera med runt fikabordet vilket jag tycker är riktigt bra! Kul att de tänkte på att ta med information som har med bakning och kök att göra men som inte är recept.

Boken är full av illustrationer som visar varje steg i bakprocessen så att alla kan hänga med och fotografierna visar det färdiga resultatet. En liten kommentar som jag har till illustrationerna är dock att de inte visar korrekta mått när man ska ha i flera dl. Då är det ett 1 dl mått som det står 4 dl vid och det är ju inte riktigt. De menar ju att man ska ta 4 stycken 1 dl mått. Men det hela är i alla fall inte så tydligt som jag skulle önskat i en bakbok gjord för barn som kanske inte ens kan läsa själva. Där hade jag haft mer att önska faktiskt och eftersom jag tycker att det är en väldigt viktig detalj så drar det ner betyget för mig.

Men detta är en bra och tydlig första bakbok men kanske inte helt genomarbetad.