Wilma

Bok av Helena Dahlgren
Första delen i ett äventyr om ett träd med en hemlighet och tre utvalda barn. Det finns ett träd nära Wilmas skola. En stor ek med ett hål i. I hålet får man plats att krypa in och gömma sig. Det vill Wilma. Hon vill krypa in där och glömma att hennes lillebror är så sjuk att han kanske dör. Det är en helt vanlig ek. Men varför börjar det dyka upp hemliga lappar inuti trädet? En dag är Nour i 6B också där. Tillsammans ber de trädet att Wilmas bror ska bli frisk. Dagen efter mår han bättre. Är det en slump? Eller har den gamla eken något med det att göra? Helena Dahlgren har skrivit en lättläst berättelse där spänning och magi tar plats mitt i den grå vardagen. Tillsammans med Elisabeth Widmarks illustrationer blir serien en egen värld att kliva in i.
En bok som berör, skakar om och bjuder både på skratt och tårar. En fin läsupplevelse med vackra illustrationer!

Lättlästa böcker ligger mig varmt om hjärtat då jag vet hur viktigt det är att oavsett vilka förutsättningar man har att få möjligheten/valet att få "stiga in"/läsa i/om en annan värld. En värld som ibland är lite bättre än ens egen verklighet.
Den här boken berörde mig på djupet. Glädje, tårar och oväntad vänskap.

Vi får träffa Wilma som känner sig lycklig; hon bor med sin mamma och pappa och sin lillebror. Allt känns så bra men tyvärr ändras livet på en handvändning och Wilma känner sig mer och mer ensam. Men när hon vänder sig mot ett Träd som ger henne trygghet och lugn stöter hon även på oväntad vänskap som ger ännu mer styrka.

Bok nummer två som redan är släppt heter "Trädets hemlighet Nour" och del tre kommer heta "Trädets hemlighet Sebbe" och släpps i slutet av augusti 2021. Kommer inom en snar framtid läsa bok nummer två då jag måste få veta hur det går!