Benrangelskuggan

Bok av Lena Arro
Figge hjälper ibland sin släkting B.Lodman i Antikboden. När Lodman köper ett gammalt skrin från inkatiden börjar det hända otäcka saker. Han blir jagad av några hotfulla samlare och både han och skrinet försvinner. Vilka är samlarna egentligen och varför vill de så gärna ha skrinet? En skräckinjagande skugga av ett benrangel dyker upp i den mörka natten. Figge måste reda ut det här, och som tur är har han hjälp av sin coola klasskompis Zorro.
Benrangelskuggan av Lena Arro handlar om Figge som träffar på en avlägsen släkting i form av den grinige gubben B. Lodman. Lodman äger en loppis eller en antikvitetshandle som han själv vill kalla den för. En dag köper han ett mystiskt skrin från Inkatiden och mystiska saker börjar hända. Ja till att börja med är Lodman själv helt borta. Figge börjar med sin nya vän Zorro försöka hitta Lodman och det snabbt.
Detta är en spännande på som både tar upp jobbiga klasskompisar såväl som vänskap och familj men framför allt hur man kan vara modig och klurig när det behövs. Jag gillar ju spännande böcker för barn (de ligger nog på helt rätt nivå för mig med min livliga fantasi). De mystiska inslagen är något jag gillar och karraktärerna i boken är roliga även om jag personligen tycker att Lodman är ganska jobbig och att Zorros mamma gärna fått ta större plats. Jag tyckte att det var en trevlig bok som gör att jag vill läsa mer och nu är jag sugen på att läsa fortsättningen. Däremot sögs jag inte riktigt in i den som jag hade hoppats. Vet inte riktigt varför men det blev inte så.