Toppa ditt hagelskytte

Bok av Alexandra Rudbeck
Författarna och skytteproffsen Alexandra Rudbeck och Kerstin Janson lär ut grunderna i hagelskytte. På ett pedagogiskt sätt visar de vanliga misstag och hur dessa kan åtgärdas. Med tydliga bilder och enkla förklaringar gör det enklare att träffa. Boken passar för nybörjare såväl som erfarna skyttar som vill toppa sitt hagelskytte.
Hagelskyttet är grunden i jakten. För att avlägga jägarexamen måste man bland annat klara av lerduveskytte med hagelgevär. Många jägare nöjer sig med att enbart använda sig av hagelbössa. Med andra ord är det viktigt att kunna använda hagelgeväret rätt och bemästra hagelskyttet för att bli en bra jägare. Denna bok ger pratiska tips och instruktioner för hur man blir en bättre hagelskytt.

Denna bok passar både nybörjare och mer erfarna skyttar. Det går alltid att bli bättre på skytte och med denna bok går det snabbare. Den ger konkreta tips som är enkla att testa. Boken utgörs av pedagogiska illustrationer och tydliga förklaringar. Den tar upp vanliga misstag och alla som någon gång stått på en skjutbana kommer att nicka igenkännande. Som tur är går det att åtgärda dessa problem. Författarna insisterar på att alla kan bli bättre och att alla som kan peka kan skjuta hagel.

Denna bok hjälpte mig verkligen i mitt skytte när jag skulle ta jägarexamen. Jag tyckte att det var svårt med lerduveskyttet, men jag hittade konkreta tips för att åtgärda problemet. Jag gillar även att författarna beskriver styrkeövningar för att bygga upp de muskler som behövs vid skytte. Mycket användbart!