Små människor, stora drömmar

Jane Austen

Jane : my first Jane Austen
Bok av Maria Isabel Sanchez Vegara
LÄR KÄNNA EN FÖRFATTARE SOM GENOM SITT LIVSVERK BLIVIT IKONISK FÖR SIN TID Uppväxt i 1800-talets England fick Jane en utbildning som var få kvinnor förunnade vid den tiden. Jane älskade att skriva och läsa och författade redan som 14-åring sin första roman. I dag är Jane 1800-talets mest kända kvinnliga författare som genom sina tidlösa berättelser om kärlek, mod och styrka, porträtterade egensinniga kvinnliga karaktärer och livet i 1800-talets societet.   SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR Den oemotståndliga bästsäljarserien utökas med tre banbrytande författare. Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder. De brukar passa barn i åldern 3-7 år.
Jane Austen är en av mina favoritförfattare! En Fantastiska författare som med humor och hjärtat på rätta stället lyckats skriva böcker som berör än idag.

Den brittiska författarinnan Jane Austen föddes 1788 och levde tillsammans med sina sju syskonen (sex bröder och en syster) och föräldrar i ett hus på landet. Men det visade sig att Jane ville göra något annat än det som flickor under den här tiden skulle göra (ta hand om hemmet och gifta sig). Istället fick Jane möjligheten att studera (hennes pappa var lärare) och tack vare detta och Janes flit så blev hon en av världens mest lästa författare.

En bok jag varmt kan rekommendera!