Storasyster Lina

Bok av AnneMarie Hellström
Uppföljaren till Bergsmansgårdens Lina. Genom detaljerade beskrivningar av miljön, händelser och seder och bruk i 1800-talets Sverige får vi följa Lina och hennes familj. Det händer mycket på Bergsmansgården. Bland annat fiskas det kräftor och Lina hittar på rackartyg. En trevlig och smårolig berättelse som bjuder på leenden och små skratt emellanåt.
Det här är andra boken i serien om Lina på Bergsmansgården, en serie om fem böcker som berättar om livet på landet i Sverige i slutet av 1800-talet.

I Storasyster Lina följer Lina med sin moster till examen i byskolan där kusinen Johan läser en vers, hon fyller sex år och har födelsedagskalas, och så blir hon ormbiten. Vi får också läsa om det fruktade, årliga husförhöret.

Anne Marie Hellström berättar med glimten i ögat, och med humor, om Lina, hennes lillebror och alla andra som bor och arbetar på Bergsmansgården. Boken innehåller detaljerade miljöbeskrivningar och beskrivningar av sysslor och seder och bruk under slutet av 1800-talet i Sverige.