Lilla Bebins Paket

Bok av Catharina Larsdotter Norén
Lilla Bebin tycker om paket. Kan du gissa vad Lilla Bebin har slagit in och vem som gömmer sig i det största paketet? En bok för de yngsta att läsa om och om igen.
Treåringarna tycker: Det var nästan slagsmål hemma för att få läsa den först, vilket vi löste det genom att alla läste den tillsammans. Men de älskar Lilla Bebin och tyckte att det var jättekul att få gissa på vad som var i paketen och oh:ade och ah:ade ikapp över vad som var svaret.

Femåringen tycker: Han var lite lugnare, men ville också läsa först. Han tycker också om att gissa på vad som är i paketen, och eftersom han är lite äldre hade han också rimligare gissningar och fick vara jättestolt för att han klarade av det.

Mamman tycker: Här hemma gillar vi Lilla Bebin och läser första delen i serien ofta, också en av de böcker som barnen lätt kan titta i själva och ”läsa”, eftersom de förstår upplägget och de tydliga illustrationerna hjälper dem att minnas vad de ska göra.

Det är en bok som kanske inte är världens roligaste för mig som vuxen att läsa flera gånger, men det är roligt att se hur kugghjulen snurrar när barnen försöker komma på vad som är i paketet. Jag gillar också att Lilla Bebin får vara könsneutral, och de tydliga illustrationerna som hjälper framåt i läsningen.