En ny kompis, Pytte!

Bok av Ingrid Flygare
Pytte är den minsta hästen på gården Granbacken, men en dag dyker Jasmine upp. Hon är också en shetlandsponny och precis lika liten som Pytte. Först tycker Pytte att det är roligt med en ny kompis som är i hans egen storlek. Men när barnen kommer till gården vill de bara rykta Jasmine, ge henne godis och åka efter henne i vagnen. Ingen vill rida på Pytte! En ny kompis, Pytte! är en berättelse om vänskap och svartsjuka. Ingrid Flygares illustrationer är charmiga och på pricken, och alla små hästtokar kommer genast att förälska sig i Pytte och hans vänner.
Det finns fördelar och nackdelar med allt! Att behöva konkurrera med någon annan är aldrig kul… Men kanske är det värt och vända och se fördelarna innan man ser nackdelarna?

Vi får träffa Pytte och hans fyra kollegor som arbetar i samma stall som honom. Pytte är stallets minsting (han är en shetlandsponny). Men en dag kommer en okänd hästtransport och ingen vet vem ponnyn är som kommer ut. Det visar sig var en ny shetlandsponny Jasmine; en konkurrent till Pytte; eller?

En fin berättelse om att inte alltid dra förhastade slutsatser…