Identitet okänd

Black fly season
Bok av Giles Blunt
De kallar henne Red eftersom hon inte minns sitt namn. Den unga rödhåriga tjejen har förlorat minnet efter att hon blivit skjuten och det finns inga verkliga ledtrådar till vad som har hänt henne eller vem hon är. Det makabra fyndet av ett torterat och skändat lik i en grotta där allting pekar på ritualmord får kriminalinspektörerna John Cardinal och Lise Delorme att misstänka att Red sitter inne med avgörande information i jakten på en mördare. Fallet kan snart kopplas till en uppgörelse inom knarkhandeln i norra Ontario, men vem är egentligen den mystiske Red Bear och är det sant att han får makt genom att åkalla de dödas andar? Kriminaldramat Cardinal som bygger på böckerna om polisen John Cardinal av Giles Blunt har gjort succé på C More. Giles Blunt växte upp i North Bay, Ontario, en liten stad som liknar Algonquin Bay i bokserien om John Cardinal. Efter att ha studerat engelsk litteratur vid University of Toronto, flyttade han till New York där han bodde under de kommande tjugo åren, innan han återvände till Toronto 2002. Vid sidan av sitt skönlitterära skrivande har han skrivit manus för ett antal tv-serier som bl a I lagens namn. Han debuterade med romanen Cold Eye (1989) som filmatiserades med den franska regissören Alain Jessua. Det stora genombrottet fick han med Fruset offer (2000) som vann British Crime Writers Silver Dagger award
3 utgåvor
Välj utgåva
Identitet okändSvenska - Pocket
ISBN: 9789176972236
Identitet okändSvenska - Okänt
ISBN: 9789175577425
Identitet okändSvenska - E-bok
ISBN: 9789176972991
Boken handlar om polisen Cardinal som får ett samtal om en kvinna som blivit skjuten i huvudet och som inte minns ett dugg om vem hon är. När Cardinal börjar nysta i det börjar han undra vem hon är och varför någon vill döda henne.

Jag började med att läsa den här delen och även om jag gillar att börja med den första i en serie så är det här fristående uppföljare och det märks. Visst får man läsa lite som anknyter till de föregående böckerna, men man behöver verkligen inte ha läst de för att komma in i denna.
Jag älskade den. Riktigt bra bok med många spännande delar som höll fast en om och om igen.
Jag upptäckte att jag inte alls bara kunde sluta läsa hur som helst, utan jag var tvungen att hela tiden fortsätta läsa.
Det finns några långa kapitel och några kortare, vilket för mig gjorde det nästintill omöjligt att sluta läsa.
Jag fick göra så att jag läste tills jag kom till ett långt kapitel och sedan avsluta för kvällen, MEN när det är ett långt och sedan 7 korta så är det väldigt svårt att sluta.
Flera nätter läste jag till sent på natten och fick skippa sömnen bara för det.
Boken är hur lätt som helst att komma in i då man direkt slängs in i handlingen och man kommer snabbt att känna medkänsla för karaktärerna och Cardinal som är bokens huvudkaraktär är inte bara sympatisk, kärleksfull och rolig, men man kan inte låta bli att älska honom.
Slutet är så spännande och bladvändare är det minsta man kan säga om den här boken. Sista 10-15 kapitlen plöjer man igenom bara för att man ska få veta upplösningen.
Jag rekommenderar boken till alla som vill ha spänning och en bladvändare!