Pitepalt

Mat
Det här är en generell maträtt som är tänkt att ge inspiration när man funderar på vad man ska laga för mat.
Eller palt kort och gott!
Piteås nationalrätt som serveras med lingonsylt och kallt smör.

Enkel och mättande mat.
Rå mandelpotatis, kornmjöl, vetemjöl & rimmat fläsk.
Kornmjölet kan bytas mot enbart vetemjöl - då blir palten inte lika kompakt.

Flatpalt - d.v.s. platt palt utan fläskfyllning funkar också för vegetarianer då kan man servera lingonsylt till förstås. Nåt salt är också gott till då istället för fläsket i palten som ex. stekt halloumiost.

Självklart en stor favorit här hemma, eventuella rester äts med fördel uppstekt och mjölkstuvad!

Vill en inte göra själv finns det naturligtvis att köpa i butik Piteortens Chark har bra palt och har återförsäljare över hela landet. Sedan finns ju Palzerian i Öjebyn. Världens första paltzeria - kanske den enda? Här serverar vi genuin mat med Norrbottniska råvaror, a la carte och dagens lunch varje vardag.
Pitepalt finns alltid på menyn, och på alla möjliga vis