Pitepalt

Mat
Eller palt kort och gott!
Piteås nationalrätt som serveras med lingonsylt och kallt smör.

Enkel och mättande mat.
Rå mandelpotatis, kornmjöl, vetemjöl & rimmat fläsk.
Kornmjölet kan bytas mot enbart vetemjöl - då blir palten inte lika kompakt.

Flatpalt - d.v.s. platt palt utan fläskfyllning funkar också för vegetarianer då kan man servera lingonsylt till förstås. Nåt salt är också gott till då istället för fläsket i palten som ex. stekt halloumiost.

Självklart en stor favorit här hemma, eventuella rester äts med fördel uppstekt och mjölkstuvad!

Vill en inte göra själv finns det naturligtvis att köpa i butik Piteortens Chark har bra palt och har återförsäljare över hela landet. Sedan finns ju Palzerian i Öjebyn. Världens första paltzeria - kanske den enda? Här serverar vi genuin mat med Norrbottniska råvaror, a la carte och dagens lunch varje vardag.
Pitepalt finns alltid på menyn, och på alla möjliga vis