Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa

Bok av Erika Svernström
När surtanten Birgitta får grannbarnens fotboll i huvudet och svimmar av blir hon som förbytt. Från att ha ogillat barn blir hon plötsligt deras bästa vän i kampen mot Lennart von Spetsnäsa, stadens giriga kommunalråd som inte vill satsa en krona på ungarna. En busig bok om en arg tant och fem listiga barn, om otippad vänskap och en femtio år gammal kärlekshistoria. Och om att bjuda fienden på mördarsniglar. Barnboksförfattaren Erika Svernström föddes på Gotland och växte upp i Halmstad. Nu bor hon med sina tre barn och sin man i ett radhus i Stockholm. Erika är journalist på Året Runt, men har haft författardrömmar ända sedan hon var liten och hon samlar på sig idéer medan hon cyklar till jobbet. Hennes böcker har också fått inspiration från upplevelser tillsammans med barnen. "Den är väldigt rolig, varm och välskriven med många överraskande vändningar. Finurliga lösningar och fiffiga trådar knyts ihop och dessutom finns det en viktig sensmoral." Jeanette Palm, Bokhemligheter "En sådan underbart bok! Det här är en bok jag ser fram emot att läsa för mina barnbarn. Härligt språk, underbar humor som lockar till många goa skratt. En bok som passar både barn och vuxna. Läs den!" Kim Kimselius, författare Varför leker aldrig vuxna? Måste man tappa bort barnet inom sig bara för att man blir vuxen? Är det möjligt för även den mest oflexibla granntant att ändra sig? Böckerna om surtanten Birgitta är inspirerade av starka kvinnor i författaren Erika Svernströms släkt, och ett par pösmunkar i hennes omgivning.
Kapitelbok som riktar sig i åldrar 6-9 år

Surtanten Birgitta Svensson är en dam på 66 år och har i hela sitt liv bott på Vinbärsgränd och har trivts med de.
Något hon trivts mindre med är de 5 grannbarnen... dom bara väsnas & för liv med sitt tjoande och fotbolls-spelande.
Hon har till och med tänkt tanken att be vaktmästaren att plantera brännässlor på gården så barnen inte kan spela boll där.

En dag när hon traskar över innergården i hopp om att slippa träffa grannbarnen så får hon olyckligtvis en fotboll rakt i huvudet och tuppar av.

När hon vaknar är hon som förbytt!
Från att ena dagen göra allt för att undvika barnen så är hon nu deras bästa vän.
Och tillsammans ger dom sig i kamp mot komunrådet Lennart Von Spetsnäsa som inte vill satsa en krona på barnen i staden.

Han har ingen aning om vad en surtant och fem listiga barn kan ställa till med för bus för att få sin vilja fram!!!
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

En trevlig bok med en väldigt otippad vänskap.💕
Kom på mig själv att sitta o le genom raderna åt surtanten som nu blivit en riktigt cool tant.😎

Vi är nog många dom har haft en "surtant" i vår närhet men kanske inte har haft turen att de skulle bli så här... ett roligt o fartfyllt äventyr med massa bus o skratt.