Midwife Triology, #3

Farewell to the East

Bok av Jennifer Worth
En intressant, lärorik och spännande bok om hur det var i efterkrigstidens England. Hur människor levde och hur sjukvården såg ut. Huvudpersonerna är barnmorskorna i East End.

Detta är den tredje boken om barnmorskorna i East End; de första två heter "Call the Midwife" (på svenska "Barnmorskan i East End - Del 1") och den andra heter "Shadow of the Workhouse" (på svenska "Barnmorskan i East End - Del 2"). Det är endast de två första böckerna som finns översatta till svenska. Sammanlagt finns det fyra böcker.

I den här boken får vi följa med Jennifer och hennes kollegor när de hjälper barn till världen i förhållanden som inte var de allra enklaste varken för mamma eller barn. En miljö som efter andra världskrigets förstörelse innebär tuffa och svåra levnadsförhållanden.

Vi får följa de olika barnmorskorna och även nunnorna när de hjälper kvinnor som ska föda och andra som behöver hjälp av systrarna på grund av sjukdomar. Min favoritnunna syster Monica Joan får ett helt kapitel tillägnat sig och sina olika äventyr.

Det här är en rörande och bitvis skrämmande historisk berättelse om hur det var för många människor ett bra tag efter andra världskriget slut.

En bok jag varmt kan rekommendera!