Lotta Månsson, #43

Glad sommar, Lotta!

Bok av Ester Ringnér-Lundgren och Merri Vik
"Det var Giggis och Tobbes bröllopsdag. Solen lyste i kapp med min gullvivegula klänning när vi väntade på taxin. Men det kom ingen bil. Efter en ny beställning dyker det äntligen upp en taxi - som strax stannar därför att bensinen tagit slut. Varför ska sådant hända just mig? Paul funderar inte. Han får tag på en gammal herrcykel och hojtar: - Hoppa upp, Lotta! Vi cyklar till bröllopet! B. WAHLSTRÖMS RÖDGRÖNA RYGGAR har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material."
En älskad favoritkaraktär som ständigt ger mig som läsare ett leende på läpparna! Och det gäller oavsett hur, när och var man träffar på henne! I den här boken får man återigen njuta av henne och bästisen Giggis upptåg!

Att man kan bli så nostalgisk bara av att titta på en bok som jag blir när jag tittar på Lotta böckerna av Merri Vik? Men konstaterar det om och om och om igen att det går alldeles utmärkt!

I den här boken får man uppleva lite gamla vibbar; Giggi och Lotta beger sig ut på äventyr; farbror Urban slarvar bort sig själv och några väldigt viktiga papper försvinner spårlöst... Allt är alltså precis som vanligt och jag ÄLSKAR DET!

Får allt erkänna att man blir rörd när det är fröken Häggs tur att bli fru!

Om man du känner dig nerstämd någon gång testa och läs en Lotta bok; för det gör sitt till att leendet kommer tillbaka på läpparna och tindret i ögonen kommer åter!