Nära gränsen : Gisslan

Bok av Daniel Åberg
Hur långt kan man gå för att rädda sitt barn? Det är marknadshelg i midnattssolens Pajala. Lisa Korhonen har för första gången sedan hon förlorade vårdnaden om sin son fått möjligheten att tillbringa en helg ensam med honom. Inget får gå fel, hon måste visa att hon ordnat upp sitt liv. När hon kallas in akut till sitt arbete på Puben, marknadsfestens stökiga mittpunkt, tar hon sonen med sig, ovillig att släppa honom ur sikte. Samtidigt har maskerade rånare sprängt traktens enda bankomat och rör sig mot festområdet. När deras vägar korsas startar en händelsekedja som spinner bortom all kontroll. Snart är Lisas barn taget som gisslan och hon själv huvudperson i en internationell gränskonflikt. Och för varje timme som går blir insatserna högre. Nära gränsen är en nervkittlande thriller som utspelar sig i norrbottnisk glesbygd och där gränsen för vad en människa förmår ständigt förflyttas. Daniel Åberg har tidigare skrivit succéserien Virus för Storytel Original. ***** "Bjuder på mycket dramatik ... En välskriven bok med bra tempo." Norrländska Socialdemokraten "En oavbrutet spännande historia ... Det är effektivt och bladvändande." Gefle Dagblad "En adrenalinspruta rätt in i hjärnbarken. Spänn fast säkerhetsbältet, för det blir åka av." /Samuel Karlsson, författare till Morden på Mörkö-sviten "Gigantisk intensitet rakt igenom /.../ En otroligt spännande bok" /Bokstagrammaren Annas Läsdagbok "Det här är hur spännande som helst." /Bokstagrammaren En kopp och en bok
Nära gränsen : Gisslan är en bok som inte väntar med att komma igång.
Den är ursprungligen skriven som en sommarföljetong till Storytel, där det garanterat händer något i varje avsnitt. Och i tryckt utgåva ska den ha fått ännu högre tempo.

Jag är inte helt såld på persongalleriet. Men karaktärerna är väl gestaltade och även om ingen av dem är särskilt älskvärda blir det svårt att inte hysa empati för Lisa Korhonen och hennes helt omöjliga situation.