Älskade barn

Liebes kind
Bok av Romy Hausmann
Lena och hennes två barn flyr från en ödsligt belägen stuga. Fadern brukade styra varje minut och handling i deras liv, det var hans sätt att skydda sin familj från den farliga omvärlden. Alla hade vad som behövs här i livet. Friheten blir inte vad Lena och barnen tänkt sig. Det är nu det verkliga skräckväldet startar.
En psykologisk thriller där det hela tiden ligger en suggestiv spänning.Det blir mpnga vändningar för när man tror att man vet vem ondskan är kommer en ny tvist och upplösningen är oväntad.

Huvudpersonen är Lena Beck som är försvunnen sedan 14 år tillbaka,hennes föräldrar Mathias och Karin lever i något slags vaccum över att inte få veta vad som hänt dottern.

En ny flicka,Jasmin Grass försvinner och hennes fall har beröringar med fallet Lena Beck. Två barn är också inblandade Hanna och Jonathan.

Hela tiden under läsningen kommer frågan: Vem är offer och förövare,kan ett offer bli förövare och vice versa.Romy vet verkligen hur hon ska hålla spänningen på topp från första till sista sidan.Man får berättelsen genom de olika huvudkaraktärerna där de får berätta sitt perspektiv.

Språket flyter genom dialoger och tankar, och det finns en bra rytm genom hela boken.
Jag tycker att Romy har tillfört något nytt till psykologiska thrillers och det är antagligen en författare som kommer att lysa klart på den genrens himmel!
En thriller om Lena och hennes barn som hållits gömda i en stuga i skogen med igenbommade fönster och dörrar. Inne i stugan är det strikta regler som fadern styr i minsta detalj som t ex toalettbesök.
Lena lyckas fly men men hennes mardröm fortsätter utanför stugan då fadern vill ha tillbaks det som är hans...
Tyvärr fick jag aldrig en riktig spänningskänsla av denna boken. Jag tycker också att det var en del upprepningar i historien som störde mig lite. Hade inget riktigt flow när jag läste den.
❥ Recension

Wow, vilken bok! Spännande från första sidan och sen höll den mig i sitt grepp ända till slutet. Jag hade läst så mycket bra om den innan och hade höga förväntningar, de uppfylldes helt klart.

Boken har ett mörker som slingrar sig in i en och när jag tror att jag förstått någonting så visar det sig att jag har fel, gång på gång. Skickligt och manipulativ, jag älskar det! Språk, dialog, miljö, händelser. Jättebra alltihop!

Om du vill bli skrämd och uppslukad är det här absolut en bok för dig!

Boken får 🍋🍋🍋🍋+ av 5.
"Älskade barn" var spännande från första minuten och långt ifrån förutsägbar. Det underlättade att de olika personernas berättelser lästes upp av olika inläsare (även om varje del i och för sig inleddes med namnet på karaktären). Jag tyckte att det gjorde berättelsen lite mer levande.

Precis innan jag lyssnade på "Älskade barn", hade jag lyssnat på "Träskkungens dotter". Dessa två berättelser har liknande tema, men "Älskade barn" var i mina ögon än mer komplex.

Jag tycker om böcker där berättelsen klarnar allt eftersom och det lyckas Romy Hausmann riktigt bra med! Det kom vändning på vändning som fick mig att inse att jag inte hade någon koll på någonting. Nu vet jag inte om Romy Hausmann har skrivit fler romaner, men om så är fallet kan jag absolut tänka mig att läsa mer av den här författaren.

Det här med fångenskap och vad man är beredd att göra för att överleva är intressant. Naturligtvis är sådana situationer hemska, men det är samtidigt fascinerande hur långt man är beredd att anpassa sig. Jag vet inte om jag hade klarat av en sådan situation.
Den här boken är olik alla andra böcker jag läst hitills. Man kan säga att jag slukade denna på bok på några timmar. Den är så otroligt bra och spännande, störande, överrsakande och samtidigt djup och sorglig.
Ingenting i boken går enligt planen. Den är fullständigt oförutsägbar, och jag har flera gången kommit på mig själv att undra om jag inte missade nåt? Men det har jag ju inte, det är bara boken som är känslomässig berg och dalbana.
Historien är berättad från tre olika perspektiv, som gör att författaren kan skapa egen skrivande stil för var och en av berättarna.
Författaren har lyckats med att skapa de rätta frågorna i mitt huvud; Vad är det som händer? Vem är kidnapparen? Vad är hemligheten med Lena? Vad är det för fel på Hannah? Jag misstänkte mycket, men hade fel på varje gissning. Det är precis så en psykologisk thriller ska vara.
Hemsk, mörk oförutsägbar bok, som överskrider all fantasi, och som definitivt inte är något för de med svaga nerver.