Maja Dukic

Användarprofil

Snöängeln

Bok av Anki Edvinsson
.... Dags för recension ....
Snöängelen av Anki Edvinsson ❄️
.........................
Debutroman av Anki Edvinsson.
Boken känns lite rörig i början, så många karaktärer att hålla koll på. Storyn har spännande inslag, men jag känner att jag inte fastnande för huvudkaraktären Charotte von Klint. Hon känns kall och ytlig.
Det är en bra driv i boken, handlingen känns nutida och sååå för vårt samhälle just nu. Mord, ungdomar som säljer och använder droger, sociala medier som säger att du måste vara på ett speciellt sätt, annars duger du inte, psykisk ohälsa. Extra svårt för mig som är tonårsförälder att läsa om narkotika så här. Hoppas bara att man pratar tillräckligt med sina barn om hur farligt detta är.
Någorlunda spännande polisdeckare som för mig, saknar lite djup.
Jag hade gärna lärt känna Charlotte mer.
Boken får 3 av 5 från mig.

Änkorna

Bok av Pascal Engman
... Dags för recension...
Änkorna av Pascal Engman
.............................
Vanessa är tillbaka! Ingen är gladare än jag! Pascals tredje bok om min favoritpolis Vanessa gjorde mig inte besviken!
Denna bok ligger såååå i tiden! Den bjuder på en salig blandning av personliga och familjära problem, samtidigt som samhället kantas av terrorhot.
Änkorna är en fartfylld thriller. Spännande, välskriven och oförutsägbar. Precis som Pascals tidigare böcker har denna gjort att jag istället blivit besviken när den har tagit slut! Hoppas du fortsätter skriva om Vanessa Pascal! Alex tyckte jag väldigt mycket om också!
Ni som inte läst Pascals böcker har något att se fram emot!! Så avandsjuk på er!
Jag lyssnade på denna genom Stoeytel och jag tyckte väldigt mycket om Stefan Sauk som uppläsare!!

Råttkungen

Bok av Pascal Engman
🐁 Dags för recension 🐁

Råttkungen av Pascal Engman
................................................
Råttkungen är första boken jag läser av Pascal. Och det ångrar jag nu. Varför har jag inte läst hans böcker innan???
Den här boken handlar om kvinnohat, våld och förtryck mot kvinnor. Ändå har den allt, korta, rappa kapitel, fart i läsningen, högt tempo, toppar och dalar, spännande karaktärer - you name it!
Älskar Vanessa, jag kan nästan känna igen Pascal själv i henne. Hon har humor, och ni som följer Pascal på insta vet vad jag pratar om. Hans inlägg här längtar man efter. Vill veta mer om Vanessa 👍
Som sagt väldigt viktig samhällsfråga Pascal lyfter i denna bok. Ett digitalt nätverk av män som förenas i en gemensam sak - kvinnohat.
Spänningen hålls vid liv genom hela boken- inte en enda menningen var tråkig, tvärtom jag längtade efter mer och var ledsen när den var utläst. Jag tror lätt att hans bok skulle kunna bli tv serie eller en film. Läsvärd, läs den!

Broder Jakob

Bok av Emelie Schepp
🔹Dags för recension🔹
Broder Jakob av Emelie Schepp
..................................................
Det finns faktiskt en orsak varför Emelie var årets deckarförfattare tre år i rad. Det enda vettiga som förklarar det är att människan brillierar när hon skriver om Jana Berzelius. Hennes research är så djup att hennes berättelse känns som verklighet.
Alla vi som har läst Emelies böcker känner redan Jana som en nästan övernaturlig kvinna, men i denna bok har hon faktiskt sänkt garden och visat sig sårbar och mänsklig.
Sättet Emelie bygger upp tempot i denna bok är fascinerande. Hon levererar spänning rakt genom hela boken. Att man själv bor i staden där allt händer- det mina vänner gör att allt känns snäppet bättre. Full fart hela tiden. Välskriven och riktig bladvändare. 😉 Emelie, jag kommer garanterat att vända mig om, en eller två gånger extra när jag passerar Bergsbron eller strömmen vid Campus. Deg kan jag lova dig.
Cliffhangern som är i slutet av boken lämnar en massa åt min fantasi. Det betyder bara att jag vill läsa din nästa bok snart! Igår helst! 🙃👍Tack Emelie för att du gör att jag älskar decakre!!

En bur av guld

Bok av Camilla Läckberg
⭐️ Dags för recension ⭐️
En bur av guld av Camilla Läckberg
......................................
En bur av guld är något nytt, något spännande och något nytt av Camilla Läckberg.
Det har varit många recensioner kring denna heta boken på sista tiden. Både dåliga och bra. Visst, det är lite sexscener, överflöd av rikedom, märkesvaror och sköna människor på Östermalm.
Men, jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är vass, snabb, den tar oss på en resa både i tid och rum, den griper en i början och tar inte slut föräns boken är klar.
Jag tycker om Faye, den lite komplexa kvinnan, lite självförtroende men i slutändan en stark och oberoende kvinna från förr. Hon bär på många hemligheter som hon gömmer på bästa sätt. Ingen får veta hennes mörka tankar.
Hennes man Jack bryter henne långsamt. Ju mer boken går mot slutet, upptäcker vi många starka sidor hos Faye - hur hon var innan hon träffade Jack. Stark och målmedveten tjej som kom till Stockholm att förverkliga sina drömmar. Men Jacks uppförande gör att hon till slut tar tag i sitt liv och för första gången på länge börjar tycka om vem hon är.
Visst, det är överklass, visst det är lyx och överflöd men hon lyfter fram en kvinna som faktiskt vågar ta plats här i världen.
Boken har helt klart en feministisk underton, som är helt rätt i dagens samhälle. Mer såna böcker Camilla! !!! Så mycket bättre än Fjällbacka serien. Jag längtar att läsa mer om Faye.

The Perfect Mother

Bok av Aimee Molloy
📖 Dags för recension 📖
Den bästa mamman av Aimee Molloy .......................................................
Jag brukar inte läsa många utländska författare - men när det väl händer då hoppas jag att jag har valt rätt.
Aimee Molloy skriver här en debutroman - när jag läste att hennes bok utsågs för bästa bok 2018 av New Yorks Library - då tänkte jag den måste ju vara bra?
Men jag blev faktiskt lite besviken, den var ju inte sååå bra som alla pratade om!
Visst, det var spännande men jag förväntade mig mycket mer.
Spännande psykologisk thriller, med några vändningar - det var inte mer än så. Det kan absolut vara bättre på orginalspråket, men som sagt tror @lindaskugge har gjort bra jobb ändå.
Hemlighterna rullas upp en efter en efter att en bebis försvinner från en mammagrupp eter en utekväll. I vissa stunder bladvändare, i vissa stunder faller den platt bara.
Boken kommer som film också, hoppas den blir bättre. Den får 3/5 av mig.
Boken läste under min vistelse i underbara Brela i Kroatien. Boken lämande jag kvar i hotellets lobby i @bluesun_hotels Soline i Brela, då de har underbara korgar fulla med utlästa böcker som folk lämnar och kan ta och läsa! ......................
🍷 Dags för recension 🍷
En trött mammas dagbok av Gill Sims .......................................
Jag vet inte hur jag ska börja med denna recension. En trött mammas dagbok är Gill Sims debutroman, som jag har förstått har blivit bästaäljare i flera länder.
Även om jag har skrattat högt i vissa delar av boken, säger jag bara neeej... den når inte riktigt långt, tyvärr.
En trött 40 årig mamma som försöker ta sig genom vardagen, med två små barn en man och massa vin och gin.
Boken är snabb men handlingen förblir detsamma. Jag väntade att något skulle hända men ingenting hände genom 363 sidor av boken. Samma enformiga ton genom hela boken. För mycket alkohol som oroar mig men den orginaltiteln är ju Why mummy drinks - Så jag kanske inte ska ifrågasätta? 📖📘
. Annorlunda bok som man kan fördriva tiden med.

Skuggspelet

Bok av Anna Bågstam
💧 Dags för recension 💧
Skuggspelet av Anna Bågstam
.................................
Skuggspelet är fortsättningen på Annas fina spänningsroman Ögonvittnet som jag läste förra året.
Boken börjar lite snabbt och explosivt - men sen känner jag att det inte händer så mycket mer. Det är många bollar i luften, som inte tycks ha nåt med varandra att göra, och jag undrar lite smått varför författaren väljer att ha så många paralella händelser och olika komplikationer på en och samma gång.
Däremot tycker jag mycket om bokens huvudkaraktär Hariett, som är ganska naturlig, har humor, är svartsjuk, röker och gör misstag. Men i denna bok har hon börjat ifrågasätta sig själv, eftersom hon är lite kär, så hon försöker göra honom glad istället för sig själv. Tycker hon passar mycket bättre med Elias om jag ska vara ärlig.
Anna Bågstam skriver bra - boken är både lättläst och stundvis spännande och oförutsägbar. Men som sagt hennes något spretigare berättelse som ibland känns osamanhängande gjorde att jag tappade lite fokus, och att boken inte rikitgt levde upp till mina förväntningar.
Boken slutar däremot med en rikitg cliffhanger, som gör att jag ändå längtar efter hennes nästa bok. 📖🍁📚👍 Boken får 3.5 av 5 möjliga.
...............................

Sista färjan från Ystad

Bok av Karin Alfredsson
🚢 Dags för recension 🚢
Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson
............................
Jag har läst Karins böcker innan och tyckte mycket om dem.
Denna bok kallas för spänningsroman, men för mig lyser spänningen med sin frånvaro.
Visst är det spännande men långt ifrån åh, undrar vad som kommer hända nu?
Om man tänker efter, väldigt förutsgbar.
Storyn om syskonparet som livnär sig på att lura både äldre och yngre personer är så nutida så det nästan gör ont när jag läser hur människor i dagens samhälle kan vara så lättlurade?
Boken håller samma enformiga tempo hela vägen. Språket känns trygg och bekväm något som är bekant med Karins böcker.
Snabbläst, men också snabbt bortglömd. ..................................

Ensamvarg

Bok av Christina Erikson
❗️Dags för recension ❗️
Ensamvarg av Christina Erikson
.......................................
Jag hade fått äran att läsa denna pärla innan boksläpp, och jag kan inte vara mer än tacksam.
Jag älskade Christinas första roman om Elias, Din vän Forsete, grymt bra bok om psykopater och iskalla mördare.
Även denna bok är lika bra. 👍🙂 Christina börjar Ensamvargen lite försiktigt, lite trevande som om hon provade sig fram på den tunna isen. Och jag bara, kom igen Christina jag vet ju vad som kommer. Och det kom, mina vänner, det kom och det blev över!!! Någonstans i mitten av boken bara small det! Och jag bara YES! 🙌 Och då kom vi till det när man bara säger, åh ett kapitel till... ja, tjena! Det gick inte att lägga ifrån sig boken! Tempot är som sagt varierande, vilket gör att man hinner bygga upp egna scenario i huvudet, som visar sig självklart vara fel. Rapp, oförutsägbar handling genom hela boken. Välskriven, skrämmande och otroligt beroende framkallande! Läs den!!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.