Institutet

The Institute
Bok av Stephen King
Luke är ingen vanlig ung man. Konstiga saker händer runt honom. Glas spricker och tallrikar faller till marken kring honom, utan att han ens rört dem. Någon annan har upptäckt hans krafter. Luke blir kidnappad och förd till Institutet, en plats där barn med speciella krafter blir brickor i ett stort globalt spel.
Detta är första boken jag läser av Stephen King då jag egentligen inte gillar skräck/si-fi men WOW! Denna var verkligen bra!
Det här är en bok som verkligen fångar läsaren. Stephen King har en förmåga att gestalta barn på ett sätt som jag aldrig upplevt innan. Han får fram deras känslor på ett trovärdigt sätt, och alla vet ju att en skräckberättelse som har med barn att göra inte kan bli annat än obehagligt.
Berättelsen berättas på ett snyggt sätt, och handlingen är verkligen spännande. Man får lära känna karaktärerna på djupet, vilket gör att känslorna växer för vissa (och krymper för andra). Jag var väldigt känslomässigt engagerad i boken när jag läste.
Den är kanske inte typiskt läskig, som böcker om spöken etc. Men den är otroligt obehaglig på ett rått och makabert sätt.
Rekommenderas verkligen för den som vill känna de kalla kårarna krypa!
Jag har läst de flesta böcker av Stephen King, men denna var en av de bästa han skrivit. En bladvändare för man ville veta hela tiden hur det skulle gå för alla. Den får 5 av 5 av mig !
Woowza säger jag bara. Vilken fantastisk bok.
Den har allt som jag älskar med Stephen Kings berättande. Välskrivna karaktärer, oerhört fint beskriven vänskap, ondska och såklart ett slut som knyter ihop säcken precis lagom.
.
Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Plötsligt så åker en pizzabricka i golvet, ett glas krossas och han är dessutom oerhört smart.
En natt så blir han kidnappad och tas till Institutet, långt in i de djupa skogarna i Maine, och inser för första gången att han inte är ensam. Men varför är han där?
Tim Jamieson bosätter sig, efter diverse omständigheter, i den lilla staden DuPray. Han tar ett jobb som säkerhetsvakt som patrullerar gatorna på natten. Och hur han passar in i Luke's historia, ja, det får ni helt enkelt läsa boken för att få reda på.
.
Jag Ä L S K A D E verkligen den här boken. En, enligt mig, av Stephen Kings bästa böcker.
Jag har återvänt till Stephen King efter många års frånvaro och jag är här för att stanna. Institutet handlar om Luke, en pojke med övernaturliga förmågor, som hamnar på en institution och utsätts för grymma experiment. Jag rekommenderar verkligen boken
Boken handlar om pojken Luke, han besitter övernaturliga krafter, som blir bortförd och inlagd på ett institut långt borta från sitt tidigare liv. Där träffar han fler barn som har liknande egenskaper. Barnen på institutet blir ständigt bevakade och utsatta för experiment.
Luke planerar att fly därifrån.
Boken är spännande från sida 1. Jag älskar Stephen King sätt att skriva och bygga upp karaktärer. Även om boken är delvis läskig så är den inte lika läskig som kings tidigare romaner.
Senaste Stephen King boken, Institutet. Stephen King skriver de böcker som jag älskar att läsa mest av alla, samtidigt som jag ogillar det eftersom han får mig att tänka på de delar av livet som vi faktiskt inte vet någonting om. Intressantare kan det inte bli.

Institutet är en extremt välskriven bok, precis som alla andra King böcker, med en väl uttänkt historia som sluts samman i slutet av boken. Att dyka in i en bok full av hemligheter, tortyr och övernaturliga fenomen med barn inblandade är en stark upplevelse utöver det vanliga.
Efter läsningen upplevde jag en stark känsla av oro eftersom jag började tänka på alla hemligheter som samhället kanske döljer, kanske en löjlig tanke men jag kan ändå inte hejda den. Tänk om det sker saker i bakgrunden som vi inte vet något om?
Om ni inte har läst den rekommenderar jag verkligen att ni gör det, ni kommer inte ångra er!