Bakom stängda dörrar

Behind Closed Doors
Bok av B. A. Paris
Det perfekta paret Jack och Grace ser på ytan ut att ha allt men inne i det muromgärdade huset finns en dold hemlighet. Varför går hemmafrun Grace aldrig ut på egen hand med sina vänninor? Hur kan hon vara så smal trots sin fantastiska matlagning? Varför månar Jack om Graces handikappade syster?
Innan jag läste denna bok såg jag recensioner som var väldigt negativa och väldigt positiva, vilket lämnade mig utan förväntningar. För mig som inte läst en bok på länge nu, var den lättläst och spännande. Jag fastnade direkt och läste ut boken på två dagar. Även om historien om Jack och Grace kanske inte är helt realistisk så väcker den känslor och berör. De som har erfarenhet av destruktiva relationer kan förstå delvis, även om hennes historia är mycket mer extrem. Den här boken var obehaglig, och chockerande. Vissa har skrivit tidigare att boken var förutsägbar, men jag håller inte med. Jag tycker att den konstant överraskade!
I mitt tycke bättre än gone girl! Jag var mer investerad i Grace eftersom jag gillade hennes karaktär. Tyckte först hon var en typisk perfekt fru. Men bilden ändrade sig snabbt! Jag förstod att något skulle hända men vem skulle vinna i slutet? En bok om kärlek och den ondskefullhet som en person kan dölja under ytan.
Bakom stängda dörrar handlar om Grace och Jack Angel som är gifta, men har de det perfekta äktenskapet eller den perfekta lögnen?
Blev direkt slukad i boken och hade svårt att lägga ifrån mig den. Den är spännande, men inte spännande på det sättet att man inte vet vad som kan hända. För man förstår av framsidan och synopsis att äktenskapet inte är så perfekt som de visar utåt..
Man får följa med i både nutid och dåtid, vilket gör att man får mer förståelse för varför huvudkaraktären Grace gör de val hon gör.
En hemsk men bra bok!