Berätta med bilder

Bok av Olof Landström
Bakom kulisserna hos Olof Landström!   Den här lilla boken är egentligen inte tänkt att vara en "Hur man ritar"-instruktion, och inte innehåller den några recept till framgång heller. Det är mest självklarheter och sånt som kan vara bra att inte glömma bort. Och så har jag blandat in lite egna minnen och funderingar. /Olof   Olof Landström är född 1943 i Finland och flyttade till Stockholm i tonåren. Tillsammans med sin fru Lena Landström har han skapat klassiska karaktärer som Bu och Bä, Pom och Pim och Nisse. Han har även samarbetat med författare som Barbro Lindgren, Lotta Olsson och Peter Cohen. Olof Landström har tilldelats flera priser för sina verk, bland annat Heffaklumpen och Astrid Lindgren-priset. I Berätta med bilder får vi titta in bakom kulisserna på Olof Landströms yrkesliv som illustratör. Bilder som har inspirerat, lärdomar som gjorts och samlad klokskap som är till glädje för de som är intresserade av bilderbokens möjligheter.
Mycket roligt att det ges ut en enkel, lättläst bok (för unga eller vuxna), som berättar om hur det är att vara illustratör och tecknare. Det är Olof Landström som berättar vad han inspireras av, hur han arbetar och vad som är viktigt att tänka på. Landström har bland annat varit med och skapat Bu och Bä- och Nisse-böckerna och även klassikern Kalles klätterträd.
Det är inspirerande och rolig läsning, det enda som saknas är att jag skulle vilja ha mer. Mer tips, fler berättelser om skapande och fler bilder.