Tor kör fort

Tor har ræs på!
Bok av Helle Dyhr Fauerholdt
Ny serie för nybörjarläsarna! Tor kör fort. Tim tittar på Tor. Tor håller hårt i ratten. Det går fort. Lite för fort. Tor och Tim ger sig ut på äventyr. De hjälps alltid åt när saker och ting går fel. Vilket det ofta verkar göra. Tor och Tim är nya bekantskaper för nybörjarläsarna. Med få ord, korta meningar och färgillustrationer på varje uppslag bjuds på äventyr och lustfylld läsning. "Berättelsen är lätt att läsa genom att många ord upprepas flera gånger, det är omkring två rader per sida och texten är luftigt satt. Den knappa texten får hjälp av Søren Mosdals färgstarka serieinspirerade illustrationer .(..) Författaren Helle Dyhr Fauerholdt har skrivit många lästräningsböcker som finns utgivna i hennes hemland Danmark." Christina Wedenmark, BTJ-häfte 18, 2013 Hegas böcker - lätta att läsa. Svåra att motstå. Med Hegas nivåer kan läsaren hitta rätt utmaning. Denna bok ligger på nivå 1.
En bok för nybörjarläsaren och den som behöver få upp sitt ordförråd. Lix 8.

En söt historia om Tor som kör bil och Tim som hejar på. Med i händelsen finns också en charmig hund. Korta meningar med både dialog och berättande text. Illustrationer som samarbetar väl med texten. Flera av orden i texten finns med i bild vilket underlättar förståelse.

En fartfylld (både text och bild) och lättsam historia som jag tänker är kul att läsa tillsammans med vuxen för att kunna visa och utveckla text med hjälp av bild.