Amy & mamma på loppisjakt

Bok av Wiveca Bragning
Amy älskar att bada. Det tycker hon att man kan göra även om det regnar. Det tycker inte mamma. Mamma tycker att dom ska åka på loppis. Men loppis kan väl omöjligt vara roligare än att bada? En rolig och färgglad bok om dolda skatter, äventyr och miljötänk.
Femåringen tycker: Femåringen är van att hänga med på loppis och vet att man kan hitta väldigt roliga saker där, så han är direkt med på tåget vad man gör när man är på loppmarknad, och att man inte alltid kan titta på exakt det man vill (leksaker) hela tiden, så det diskuterar han frekvent under läsningen. Han tycker om att titta på illustrationerna eftersom det hela tiden finns något att hitta i virrvarret på loppisen, och pratar gärna om saker han också skulle vilja köpa, eller fika, eller att det är kul att bada.

Mamman tycker: Som redan skrivet är vi vana loppisbesökare, så den här boken passar oss väldigt bra. Det finns mycket att diskutera, som varför man köper saker begagnat, varför det kanske inte alltid går att göra det man vill exakt i stunden, eller lättsamma saker som vad man tycker om att fika och hur kul man tycker det är att bada, eller varför det inte går att bada just nu när badhuset är stängt i och med pandemi.

Illustrationerna är lekfulla och gör oss glada, det finns massa att titta på. Jag gillar att Amy får vara snabb på cykel, påhittig, sur och verkligen vilja bada, och att mamma erkänner känslorna men förklarar varför det inte alltid går att göra något.