Singöserien, #5

Blodspengar

Bok av Anders Gustafson och Johan Kant
Del 5: Singöserien. På Fogdö Lax i norra Roslagen görs en makaber upptäckt i en av fiskodlingens bassänger: en människofot. Norrtäljepolisen är snart på plats och efter dykningar hittas flera kroppsdelar. Men huvudet saknas. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, bosatt på närbelägna Singö, återhämtar sig efter en svår arbetsskada. Under konvalescensen tänker hon mycket på sitt första ärende, utredningen av ett vansinnigt knivattentat på läkarhuset i Stockholmsförorten Fruängen. Plötsligt nås hon av beskedet att hennes gamla mamma Gun svävar mellan liv och död. Trots detta och maken Runes motstånd dras Solbritt in i det obehagliga fallet med den styckade kroppen.
Första gången som jag läser en deckare ur Singöserien och jag blev fast i boken från första stund.

Boken inleds med att en styckad kvinnokropp hittas i en laxodling.

Ägaren till laxodlingen har ingen aning om hur kroppen har hamnat där och det verkar ej heller som han har några fiender.

Mordutredningen pågår i hela boken där vi får följa poliskommisarie Lena och hennes kollega och bästa väninna Sol-Britt.

I Boken får vi även följa en stor del av Sol-Britts familj och deras livsöden.

Vi får även följa en polis där hans pappas restaurang har blivit hotad ett flertal gånger och han startar i hemlighet en egen liten utredning utan att berätta för någon.

Jag tycker att boken är spännande från första sidan ända till slutet och vill inte avslöja mer vad som händer i boken!

LÄS den!