40 spännande fakta om tv-klassikern Karl-Bertil Jonssons jul

Bok av Marcus Boee
En av våra mest älskade jultraditioner har inte med mat, pynt, tomtar eller ens julklappar att göra. När en miljon svenskar sätter sig framför tv:n framåt kvällen så är det i stället en svensk Robin Hood som gäller: Karl-Bertil Jonsson. Det här är en av våra allra yngsta jultraditioner. Det tecknade programmet om skolpojken som jobbar extra och sedan stjäl paket för att ge till de fattiga, visades första gången 1975. Eftersom "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" är en så galet populär klassiker så kunde vi inte låta bli att skapa den här e-boken. Vi har letat upp 40 spännande fakta och trivia om det här klassiska julprogrammet. Du får veta mer om dess skapare Tage Danielsson, tecknaren Per Åhlin och hur det gick till när berättelsen hamnade i tv-rutan av en ren slump.
Älskad julaftonsklassiker! En liten bok innehållande kul fakta.

När jag sökte på ”Karl-Bertil Jonssons jul” i min ljudboksapp så dök den här boken (endast 14 sidor) upp i mitt flöde och jag kunde verkligen inte motstå. 

Den innehåller 40 fakta om olika delar i processen av framställandet av det 23 minuter långa avsnittet som sänds på julafton. Kul, intressant och Väldigt snabbläst.