Ett hål i mitt hjärta

Bok av Malin Lundgren
Moa föds med ett litet hål i hjärtat. Som liten opereras hon och under många år fungerar allt som det ska. Tills det plötsligt inte gör det längre. Hjärtat börjar slå hårt, Moa blir trött och andfådd av att gå och till slut tvingas hon läggas in på sjukhus. När hon äntligen får komma tillbaka till skolan har allting förändrats. Hennes bästa vän Amelia har hittat någon annan att hänga med, Siri, och Moa känner sig vilsen och ensam. När Moa får reda på att Amelia ska se deras största idol Samuel live, tillsammans med Siri, blir Moa fruktansvärt avundsjuk. Hon vill bara att allt ska vara som vanligt. Malin Lundgren, 1989, är en svensk författare och utbildad journalist från Stockholm. Hon debuterade 2015 med den självbiografiska boken "Det finns inget bara i hudcancer", och har sedan dess publicerat ett antal ungdomsböcker. Malin har alltid gillat att skriva och lyfter ofta fram människors unika historier och olikheter i sina berättelser.
Ett hål i mitt hjärta
Moa föds med ett litet hål i hjärtat. Hon opereras redan som liten och i flera år fungerar hjärtat som det ska. Hjärtat blir sämre och Moa blir trött och andfådd av att gå. Efter ett tag går det inte längre och hon måste läggas in på sjukhus. Till slut får hon komma tillbaka till skolan och ingenting är som förr. Moas bästa vän, Amelia, har hittat någon annan att hänga med. Amelia vill knappt hänga med Moa och när Amelia gör massa roliga saker med hennes nya bästa kompis, blir Moa avundsjuk. Moa känner sig ensam och vilsen. Förutom att Amelia inte längre är hennes bästa kompis, har även Henke, deras klasslärare infört nya regler till läxförhöret och Bastian åker inte längre buss till ändhållplatsen. Vad gör man om ens bästa kompis plötsligt inte är ens bästa kompis längre? Går det att bli vänner igen? Varför har så många saker ändrat sig? Kan Moa hitta någon annan att hänga med?

Åldersgrupp: 9-12+
Författare: Malin Lundgren
Genre: Drama, ungdomsbok
Antal sidor: 131 sidor (om man väljer att läsa den)
Förlag: Idus förlag
Betyg: 4

Jag lyssnade på denna boken och hade väldigt svårt att slita mig från den. Boken är spännande och är skriven på ett fint sätt. Den är trovärdig och visar hur det kan vara att leva med ett medfött hjärtfel och om hur jobbigt det kan vara på sjukhuset. Utan att avslöja någonting så gillade jag verkligen slutet på boken.