Skräckkabinettet Viruz

Bok av Roger Skagerlund
På en svensk antarktisk station, har en expedition fått i uppdrag att undersöka en mystisk meteorit som kan komma att förändra världen. Tillsammans med sina två assistenter, lockas geologen Miranda Heiss till stationen för att undersöka dess ursprung som kan vara nyckeln till universums uppkomst! Förödande konsekvenser visar sig i form av att när en av assistenterna skadas och de anländer tillbaka till Stockholm , förvandlas människor till blodtörstiga monster.
Nej, boken tog slut för snabbt och för tvärt, jag vill ha en del 2 också. Det här är en riktig bra bok för oss som älskar zombies!

Miranda som jobbar som geolog får ett uppdrag i Antarktis för att studera en meteorit som hittats i ismassan. Till den svenska antarktiska stationen kommer hon med sina två assistenter. Bara Miranda kommer levande tillbaks hem. Meteoriten bär på ett virus som infekterar sår och gör människan till en blodtörstig varelse av zombie-karaktär, och med tillbaks till Arlanda fraktas två avlidna med infekterade hjärnor vilka vaknar till liv som levande döda. Och så bryter helvetet lös...

Spännande, lagom längd på kapitlen, svår att lägga ifrån sig, lite befriande skratt mitt uppe i allt elände, och som sagt så var detta en bok som föll mig riktigt i smaken... LEVANDE DÖDA! Ett extra plus för de handlingskraftiga och starka kvinnorna i storyn.