Raticus - Krypande död

Bok av Roger Skagerlund
Han fann sig stirra in i ett par ondskefulla, sneda, gula ögon som hatfullt betraktade honom från någonstans inne bland vardags- rummets skuggor. Det som nu sakta kom fram i ljuset som läckte ut genom köksdörren var en mardröm. En krypande fasa döljer sig under fjället. En fasa som nu bryter sig loss och släpps lös i det lilla norrländska samhället. Den krypande döden motstår alla försök att pressa den tillbaka och människorna flyr hals över huvud undan Raticus... Under några dygn drabbas samhället av en fyrbent hämnare som bara kan besegras av en pojke med ovanliga krafter. Men kommer Kevin Zander kunna stå emot den fasansfulla ondska som möter honom? Roger Skagerlund, född 1968, jobbartill vardags med larm och säkerhet och är bosatt i Kolbäck, Västmanland. Raticus är hans tredje roman sedan debuten 2016.
Kriget mot de muterade svartråttorna, eller kanske mer råttornas krig mot människan. Det här är en katastrofbok om vad människan gör mot naturen i form av miljögifter och radioaktiv strålning, och vad följderna kan bli.

Kevin, 12 år, har Asperger syndrom och lever med sina föräldrar och två syskon i Norrland, och hans liv består till stor del av Playstation-spel. En dag får han av sin morfar spelet Raticus och berättelsen går in i en parallell-värld mellan spel och verklighet. Kevin med sin fjärrsyn och drottning-råttans hat mot människan resulterar i ett krig som kräver militära insatser.

Det är mycket av råttattacker, blod och död, och personligen kan jag inte göra annat än älska detta, och tankarna när jag läste boken var att detta skulle kunna bli en riktig bra skräckfilm. Uppskattar man denna form av böcker så bara måste man läsa denna blodiga lättlästa bok som får igång fantasin.