Babblarna

Dadda hälsar på

Dadda hälsar på, stor kartongbok
Bok av Anneli Tisell
En av Babblarnas favoritböcker som stor kartongbok (24x24cm) som tål små barns läsning och som lämpar sig extra bra för läsning i grupp. Kom! Vi hälsar på hos Babblarna! Knacka, ring på klockan, ropa i brevlådan och dra i snöret. Vem bor här? Boken Dadda hälsar på fokuserar särskilt på begreppet Vem? Längst bak i boken finns också teckenillustrationer för orden i boken. Välkommen till Babblarnas värld. Här träffar du Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Böckerna om Babblarna aktiverar barnet och lockar till att svara, gissa och fylla i. Barnet tränas strukturerat i hur språket är uppbyggt och på att använda språkets melodi. Det viktigaste av allt är att skapa samspel med barnet när ni läser boken och att ni har roligt! Locka, lyssna och vänta på barnets respons.
En rolig bok där Dadda åker för att hälsa på sina vänner. Han kommer till gatan där de andra vännerna bor och knackar, bankar, ropar och ringer på hos de olika husen för att hälsa på hos de andra Babblarna. Husen har olika färger och former så om man vill kan man prata om det och fundera vidare.
Texten är enkel och bilderna har bara det viktigaste med så det blir inte plåttrigt.
En väldigt populär bok som har blivit välläst.
När min son va bebis så var detta en av favoriterna. Han har alltid älskat babblarna och har haft alla böcker och alla figurer