Walkabout Mini Golf (VR)

Spel
Detta är ett perfekt spel för den som vill upptäcka VR. Alla vet hur minigolf fungerar, eller åtminstonde hur man svingar en klubba. Det gör att det är lätt att komma igång. Folk som gillar minigolf kommer att älska spelet.

Spelet har i dagsläget 6 olika banor med 18 hål vardera. Varje bana förekommer i två svårighetsgrader. Skillnaden mellan lätt och svår variant gör att det egentligen är som 12 olika banor. Två av banorna har tillkommit efter att spelet släpptes, och utvecklarna har lovat att det kommer fler.

Man bjuds på vackra vyer i spelet. Vissa hål är som "vanlig minigolf", andra lite mer fantasifulla och svårbemästrade. Som tur är finns det ett "practice" läge där man kan träna på vilket hål som helst. Blir ett slag dåligt, kan man slå om det från samma position, eller testa vad som händer om man slår på olika sätt.

Det går att spela online mot personer runt om i världen. I läget Quick Match möter man en slumpmässig person över 9 hål (front 9 eller back 9, på en slumpad bana). Det går även att skapa ett eget rum, dit man kan bjuda in upp till 4 andra genom att de anger samma rumsnamn du valde. Ett trevligt sätt att träffa släkt och vänner som bor långt bort, och även lämpligt i dessa pandemitider av isolering då även de som bor nära kan vara svåra att komma samman med.
När man möter någon annan kan man se hur de spelar, och på så sätt kanske få tips på ett bättre sätt att ta sig an ett hål jämfört med hur man själv brukar spela det.

Vill man ta en paus i golfandet kan man, på banorna som klassas som lätta, vid varje hål hitta borttappade bollar med olika färger och mönster. Dessa bollar går att plocka upp och sedan senare själv välja att använda när man spelar. De svåra banorna har en typ av skattjakt, där man genom mer eller mindre kluriga ledtrådar ska ta sig från en plats till en annan på banan och på sista platsen belönas man med en specialdesingad minigolfklubba. Ett kul och uppskattat tillägg till spelet.

Jag köpte Walkabout Mini Golf för fem månader sedan, och har nog spelat 4 dagar i veckan. Spelet är relativt billigt (15 dollar, c:a 130 kronor) så det har verkligen gett mycket spelande för pengarna. När jag börjar spela finner jag det svårt att sluta spela innan headsetet behöver läggas på laddning.

Kan inte bli annat än toppbetyg.